'Sara, Rojbin ve Ronahi direniş sembolü olarak anılacaklardır'

Paris katliamının bir an önce açığa çıkarılması gerektiğini belirten MARDEF, "Hayatı ve direnişi bir efsane olan Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan örnek birer direniş sembolü olarak anılacaklardır" dedi.

Maraş Demokratik Dernekler Federasyonu (MARDEF), Sakine Cansız (Sara), Fidan Doğan (Rojbin) ve Leyla Şaylemez'in (Ronahi) katledilişinin 8. yıldönümüne ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Türk ve Fransa devletinin işbirliği sonucu yaşanan katliamın biran önce açığa çıkarılması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, "Bundan bir süre önce halkımızın değerli evlatlarında, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez, Türk devleti ile Fransız devletinin yaptığı karanlık işbirliği sonucunu katledildiler. Fidan Doğan, bizlere yaşatılan soykırım amaçlı Maraş katliamdan sonra topraklarında ayrılmak zorunda kalan bir ailemizin yetiştirdiği genç bir kadın arkadaşımızdır.

Fidan Doğan, halkının yaşadığı baskılara karşı duyarsız kalmamış, her onurlu demokrat insan gibi katliamcı, soykırımcı uygulamaların hesabını sormak için karşısına çıkan görevi hiçbir tereddütte düşmeden üstlenmiştir. Türk ve Fransız devletinin karanlık güçleri tarafından düzenlenen bu kanlı suikastın sonucunda Paris’in ortasında Fidan Doğan ile, üç değerli kadın yoldaşımız Sakine Cansız ve Leyla Şaylemez hunharca katledilmişlerdir" denildi.

FRANSA'NIN KATİLLERİ AÇIĞA ÇIKARMA SORUMLULUĞU VAR

Hayatı ve direnişi bir efsane olan Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan'ın zulme boyun eğmeyenler için örnek birer direniş sembolü olarak anılacağına vurguda bulunan açıklamada şunlar belirtildi: "Biz Fidan Doğan’la aynı topraklarda doğmuş ve aynı kaderi paylaşan Maraşlı demokratlar, yurtseverler ve Fidan Doğan’ın, dostları, yoldaşları ve hemşerileri olarak, halklarımıza bir kez daha söz veriyoruz.

Fidan Doğan’ın şahsında, üç değerli kadın yoldaşımızın hayatına yapılan bu suikastı nefretle kınıyor ve lanetliyoruz. Aynı zamanda Fransız devletinin bu suikastın sorumlularını bulmak, açığa çıkartmak ve yargılamak gibi bir sorumluluğu olduğunu ve bu sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini belirtiyor, bu sürecin de takipçisi olacağımızı ifade etmek istiyoruz.

Bu vesileyle halklarımıza bir kez daha söz veriyoruz ki, Fidan Doğan’ın sürdürdüğü özgürlük mücadelesinin sürdürücüsü ve takipçisi olmaktan vazgeçmeyeceğiz."