Serêkaniyê’den kaçan iki çete üyesi QSD’ye teslim oldu

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, Türk devletine bağlı çete grupları arasında yaşanan anlaşmazlıklara dikkat çekerek, Serêkaniyê’den kaçan içi çete mensubunun kendilerine teslim olduğunu bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan QSD Basın Merkezi, “Türk devletinin Serêkaniyê ve Til Ebyad’ı (Girê Spî) işgal etmesi ardından, işgalci çete grupları arasında grup çıkarları nedeniyle anlaşmazlıklar yaşanıyor” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Çoğu DAİŞ artıkları olan ve insanlık açısından tehdit oluşturan bu çeteler, maddi çıkarları dışında bir şeye bağlı değiller ve insanlık değerleriyle bir alakaları kalmamış durumda.

Kendi aralarında yaşadıkları anlaşmazlık ve sorunlardan dolayı, Aras Mihemed İsa Hec Eli ve Mihemed Xêr Mihemed D’ilbul isimli çete mensupları farklı tarihlerde Serêkaniyê’den kaçarak güçlerimize sığındı.

Bunlardan Aras Mihemed Îsa Hec Elî Dirbesiyê’den Serêkaniyê işgaline katılmış. Halepli Mihemed Xêr Mihemed De’ibul ise Efrîn ve Serêkaniyê işgallerine katılmış. Ayrıca Liwa El Tewhîd, El-Cebhe El-Şamiye, Cebhet El-Nusra, Feyleq El-Şamve Ehrar El-Şam gibi çok sayıda çete grupları içerisinde yer almış.”