Taşdemir’in iade edilmesi Freiburg’da protesto edildi

Norveç’in Kürt kadın siyasetçi Gülizar Taşdemir’i Türkiye’ye teslim etmesi, Almanya’nın Freiburg kentinde bir eylem ile protesto edildi.

Freiburg Nuda Kadın Meclisi tarafından Alte Synagoge Meydanı’nda organize edilen eyleme aralarında Freiburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Freiburg Alevi Kültür Dergahı üyelerinin de bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Eylem boyunca "Jin Jiyan Azadi", "Siyasi tutsaklar onurumuzdur" sloganları ayılırken kitle adına bir açıklama da yapıldı.
Taşdemir'in Türkiye gibi hukuku ayaklar altına alan bir ülkeye teslim edilmesinin uluslararası anlaşmalara aykırı olduğunun vurgulandığı açıklamada, "Her gün işkence ve hukuksuzlukta biraz daha ileri giden Türkiye'ye hasta bir siyasetçiyi teslim etmek ne vicdana ne de hukuka sığar. Türkiye hapishanelerinde bulunulan binlerce politik tutsağın can güvenliği yokken, Taşdemir'in başına gelebilecek herhangi bir durumun sorumlusu başta Norveç olmak üzere Avrupa devletleridir. Avrupa devletleri bu tavırlarıyla Türkiye'nin işkence politikasına suç ortağı olmuştur. Biz tüm demokrasi güçleri ve kamuoyunu bu durumun takipçisi olmaya ve gerekli girişimlerde bulunmaya davet ediyoruz" denildi.