TJA, Kızıltepe ve Gebze'deki saldırıyı kınadı

Gebze ve Kızıltepe’deki saldırıya ilişkin açıklama yapan TJA, “tecride karşı, beyaz tülbentleriyle barışa doğru cesaretle yürüyen analara karşı uygulanan insanlık dışı bu muameleyi kabul etmediğimizi ve şiddetle kınadığımızı belirtiyoruz" dedi.

Tevgera Jinen Azad (TJA), Gebze ve Kızıltepe’de analara yönelik saldırıyı kınadı.

TJA açıklamasında şunlar belirtildi:

Leyla Güven öncülüğünde başlamış olan açlık grevi eylemleri çığ gibi büyürken;  cezaevlerinde tecride karşı bedenlerini açlığa yatıran evlatlarının sesi olmak için Gebze Cezaevi önünde nöbet tutan; Faşizmin yok etmesine karşı var etmeyi, savaşa karşı barışı, şiddete ve zulme karşı toplumsal yaşamın kutsallığının savunuculuğunu yapan Barış Annelerine yönelik uygulanan insanlık dışı  muamele bir kez daha devletin çirkin yüzünü açığa çıkarmıştır.

Barış Annelerine yönelik uygulanan polis şiddetine karşı ise, dün Kızıltepe’de basın açıklaması yapmak isteyen Barış Annelerine yönelik de aynı şiddet uygulanmıştır. Bu çirkinliğin devamı faşist zihniyetle yapılan saldırı insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur.

Bugün açlık grevi eylemleri kritik bir aşamaya gelmişken, olası ölümlerin önüne geçmek ve tecrit politikalarına karşı, beyaz tülbentleriyle barışa doğru cesaretle yürüyen analara karşı uygulanan insanlık dışı bu muameleyi biz Özgür Kadın Hareketi(TJA) ;  kabul etmediğimizi ve şiddetle kınadığımızı belirtiyor ve sorumluların derhal yargılanması için direnişi büyütmeye çağırıyoruz.

TJA olarak; yaşamak ve yaşatmak, bir bütünen toplumsal tecridin son bulması için bedenlerini açlığa yatıran direnişçilerin sesine ses olmaya, direnişlerini daha da güçlü sahiplenmeye ve faşist zihniyetinin dayattığı işkencelere, şiddete ve zulme karşı başta kadınlar olmak üzere herkesi mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.”