TJK-E: 11 Aralık'ta Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için alanlara!

TJK-E, 11 Aralık'ta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için düzenlenecek eylemlere güçlü katılım çağrısı yaptı.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Dünya Abdullah Öcalan’a Özgürlük Günü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "9 Ekim Komplosu'nu  gerçekleştiren güçler Kürdistan özgürlük hareketini ve Ortadoğu’da özgürlük, eşitlik mücadelesini tasfiye etmeyi hedeflemiş ancak başaramamışlardır. Tam tersine komplocular yenilmiş, özgürlük mücadelesi daha da büyüyerek tüm dünya için umut olmuştur. Başta Önder Apo’nun tarihi direnişi olmak üzere, Kürt kadınlarının ve halkının direnişi bu konsepti boşa çıkarmıştır. İnsanlık tarihinin en vahşi ve insanlık dışı komplosunu bir kez daha büyük nefretle kınıyoruz. Komploya karşı mücadele eden, direnen ve şehit düşen kahramanları bir kez daha saygıyla, minnetle anıyoruz" denildi.

'BU SALDIRIYI ANCAK DİRENİŞLE KIRABİLİRİZ'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Tüm bu işkence sistemine, izolasyon ve mutlak tecride rağmen Önder Apo'nun geliştirdiği Demokratik ve Özgür Yaşam Paradigması başta Kürdistan halkları olmak üzere Ortadoğu ve dünya halklarına umut olmuştur. Türkiye ve Ortadoğu’nun demokratikleşmesi, sorunların çözümü, kadın özgürlükçü, eşitlikçi ortak yaşamını geliştiren tek seçenek olmuştur.  Bu felsefenin her geçen gün daha da büyük sempati toplaması faşist Türk devletini ve egemenleri rahatsız etmiştir. Bu nedenle kapsamlı bir saldırı ve tecrit uygulanmaktadır. Bu saldırıları başta biz kadınlar olmak üzere haklarının ve insanlığın ortak mücadelesi ve direnişiyle kırabiliriz.

ULUSLARARASI SESSİZLİĞE TEPKİ

Önder Apo’ya uygulanan bu mutlak tecrit ve saldırılar tüm Kürdistan halklarına ve insanlığa karşı uygulanan bir saldırıdır. Başta CPT olmak üzere tüm uluslararası kurumların sessizliği AKP-MHP faşist iktidarının bu politikaları derinleştirmesine neden olmaktadır. Faşist AKP-MHP rejimi Kürt halkının tüm kazanımlarına pervasızca saldırmakta, özgür Kürtlük adına var olan her şeyi yok etmek istemektedir.  Uluslararası kurumların sessizliği ise onları bu faşizmin suç ortağı yapmaktadır.
Kadınların, Kürt halkının, gençlerin, insanlık değerlerinin yanında olan herkesin faşizme karşı mücadeleyi büyütmesi ve zafere giden yolu açması tek yoldur. Bunun için 'Önder APO’nun özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür' diyoruz. Bunun en sonuç alıcı ve anlamlı yolu ise Önder Apo'nun etrafında kenetlenmektir.

 'DÜNYANIN HER YERİNDE ABDULLAH ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜ YANKILANSIN'

Bu anlamda Abdullah Öcalan'a Özgürlük İnisiyatifi, 10 Aralık’ı Dünya Abdullah Öcalan’a Özgürlük Günü olarak ilan etti. 10 Aralık Dünya Abdullah Öcalan’a Özgürlük Günü'nde başta Kürdistanlılar olmak üzere tüm dünyada herkes Önder Apo’ya özgürlük talebiyle yapılacak eylemlere kitlesel olarak katılacaktır. Bu temelde yapılacak eylemler 11 Aralık’ta gerçekleştirilecek.
Avrupa Kürt Kadın Hareketi olarak 'Kadın kırımına karşı özgür kadın ve toplumu savunma zamanı' ve 'Tecride, İşgale, Faşizme Son, Özgürlüğü Sağlama Zamanı' hamleleri kapsamında Dünya Abdullah Öcalan'a Özgürlük Günü’ne herkesi en güçlü şekilde katılmaya çağırıyoruz. 11 Aralık’ta dünyanın her yerinde tek bir ses yankılacak; o da Önder Apo'ya özgürlük talebi olacaktır."