TJK-E, 8 Mart eylemlerine katılanları selamladı

8 Mart'a katılan tüm kadınları selamlayan TJK-E, "Kadınlar toplumsal kurtuluşta karar kıldığını ilan etmiştir" dedi.

TJK-E, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün ardından değerlendirmelerde bulundu.

Yazılı açıklama yapan TJK-E, "Kadınların mücadele yılının miladı olarak bilinen bir 8 Mart’ı daha geride bıraktık. O gün kadınların sesleri, talepleri ve isyan çığlıkları her zamankinden daha fazla görünür oldu, renkleri ve gülüşleri yeryüzünü her zamankinden daha fazla aydınlattı. Ve erkek egemen sistemin her geçen gün yaşanılmaz kıldığı dünyayı ancak kadınların güzelleştireceği hakikati daha bir görünür oldu. Bu güzellikler sayesinde her kadının her günü 8 Mart tadında yaşamanın iddiası ve kararlılığı arttı" dedi.

8 MART'IN SONUÇLARI NE OLDU?

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:
"Bu iddia ve kararlı duruşun asıl sahipleri de kuşkusuz Avrupa’da 8 Mart etkinliklerine öncü eden Kürt kadınları oldu. Her şeyden önce Kürt kadınlarının özgürlüğe tutkulu bu duruşunu selamlıyoruz. Ve bu sonuçları güncel yanlarıyla değil dayandığı güçlü örgütsel, ideolojik, felsefik ve politik zeminle bağ kurarak önemsiyoruz. Halkımızın sonsuz emeği, etik estetik ölçüleri ve kararlılığıyla Avrupa’da yaklaşık 50 merkezde gerçekleşen 8 Mart kutlamalarının sonuçlarını kısaca sıralarsak;

Birincisi Kürt kadınları bu yılki 8 Mart’a kitlesel ve etkili katılımlarıyla, kapitalist modernitenin pandemiyi gerekçe göstererek kadınların ve halkların kazanılmış haklarını kısıtlama, sistem dışı hareketleri pasifize etme politikasına karşı tutum geliştirmiştir. İkincisi; sistemin bireysel kurtuluş şiarına karşı toplumsal kurtuluşta karar kıldığını ilan etmiştir. Üçüncüsü; Kürt kadınları Rêber Apo’nun özgür kadın, özgür toplum yaratma adına geliştirdiği her türlü ideolojik, örgütsel, felsefik adımın değerini bildiğini, bu adımlara karşılık verdiğini, dünya kadınlarına mal olan ‘Jin, Jiyan, Azadi’ sloganlarıyla göstermiştir. Dördüncüsü; özgür kadın kimliğinin ancak faşizmin ve soykırımın her türlü saldırısı karşısında direneceğinin mesajını bir kez daha vermiştir.

8 Mart’taki bu kararlılığın bir diğer göstergesi de TJK-E olarak başlattığımız ‘Diktatörün Yargılanması İçin 100 Neden’ kampanyamızın ilk aşamasındaki imza hedefimizi sonlandıracağımız gün olarak ilan ettiğimiz 8 Mart’ta hedefimizi misliyle aşmış olmamızdır. Bu vesileyle pandemi koşullarına rağmen kampanyanın başarıya ulaşması için emek veren tüm kadınları; TJK-E bünyesindeki tüm kadın çatı örgütlerini, bizimle dayanışan tüm kadın hareketleri ve gruplarını selamlıyoruz.

Kadın devriminin ruhunun tüm topluma nüfuz ettiğini anlatan bu kolektif emekte payı olan; gerek imza kampanyası boyunca sokakları boş bırakmayan, gerek birbirinden renkli ve yaratıcı pankartlarıyla 8 Mart’ta toplumsallaşmanın ve örgütlülüğün gücünü tüm dünyaya gösteren  ulusal elbiseleriyle Kürdistan’ı Avrupa’ya taşıyan, şarkıları, zılgıtları, gülüşleri ve sloganlarıyla alanları dolduran tüm Kürt kadınlarını selamlıyoruz."