TJK-E‘den Almanya’ya kınama, Düsseldorf mitingine çağrı

TJK-E Alman devletinin Kürt Kültür Festivalini yasaklamasını kınadı ve Cumartesi günü Düsseldorf’ta düzenlenecek mitinge katılım çağrısında bulundu.

Tevgera Jinên Kurdistan-Ewrupa (Avrupa Kürt Kadın Hareketi) tarafından yapılan yazılı açıklamada, ‘’Rojava başta olmak üzere dört parça Kürdistan'da direnen halkının kararlı ve cesur duruşu Ortadoğu halklarının ve inançlarının özgürlük umudu olurken demokrasi düşmanlarının da korkulu rüyası olmuştur‘‘ denildi.

Alman devletinin Kürt Kültür Festivalini yasaklamasan tepki gösteren TJK-E, Cumartesi günü Düsseldorf’ta düzenlenecek mitinge katılım çağrısında bulundu.

Açıklama şöyle:

''Halkımızı korkutamayan, sindiremeyen, bir adım dahi geri attıramayan zihniyet Avrupa'da Kürt kültürünün tanıtılmasında çok etkili olan ve çeyrek asırdan beri Almanya'da barış içinde kutlanan Uluslararası Kürt Kültür Festivali'ni hedef almıştır.

ALMAN DEVLETİ KÜRTLERE DOSTÇA YAKLAŞMIYOR

Alman devletinin tüm engelleme çabalarına rağmen halkımızın 25 yıldır Almanya'da barış içinde ve büyük bir coşkuyla kutladığı Uluslararası Kürt Kültür Festivali siyasi bir kararla engellenmek istenmiştir. Alman devleti özellikle son üç yıldır Kürt halkına karşı dostça olmayan, antidemokratik bir tutum sergilemiş ve faşist Türk devletiyle kirli pazarlıklarını bazen açık, bazen de gizli bir şekilde sürdürmüştür.

ALMAN DEVLETİ TÜRK FAŞİZMİNİ DESTEKLİYOR

Alman mahkemesinin Uluslararası Kürt Kültür Festivali'ni engelleme kararı siyasi bir karar olduğu gibi, 25 yıldır barış içerisinde kutlanan uzun soluklu bir kültür etkinliğinin hedef alınması Almanya devleti açısından son derece büyük bir talihsizliktir. Alman devletinin Türk faşizmini destekleyen bu antidemokratik tutumu demokrasi düşmalarının ekmeğine yağ sürerken, halkımızın ve dostlarının haklı tepkisiyle karşılaşmıştır. Zira bu etkinlik uzun yıllardır ülkesinden, toprağından, sevdiklerinden uzakta, sürgünde yaşayan halkımız için bir buluşma, özlem giderme, yasaklanmak istenen kültürüne, stranına, şiirine kavuşma vesilesi olmuştur.

DÜSSELDORF MİTİNGİNE ÇAĞRI

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) olarak  Alman devletinin bu siyasi, yanlı ve Kürt düşmanlığını esas alan kararını kınıyor, Almanya başta olmak üzere Avrupa'nın her yerinde yaşayan halkımızı ve dostlarımızı 8 Eylül 2018 Cumartesi günü Düsseldorf'ta gerçekleşteceğimiz özgürlük ve demokrasi mitingine en güçlü şekilde katılmaya çağırıyoruz.‘‘