TJK-E’den Nina Ahmedi için başsağlığı mesajı

Bugün sabah saatlerinde Avusturya’nın başkenti Viyana’da yaşamını yitiren Nina Ahmedi için yaptığı açıklamada, “Nina Ahmedi son nefesine kadar kendini halkının ve kadınların özgürlük mücadelesine karşı sorumlu görmüştür” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) şunları belirtti: “Hayatını özgür bir yaşamın inşasına adayan Nina Ahmedi’yi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşamaktayız. 3 yıldır kanser tedavisi gören Nina Ahmedi son nefesine kadar kendini halkının ve kadınların özgürlük mücadelesine karşı sorumlu görmüştür. Avrupa Kürt Kadın Hareketi olarak ailesinin, sevgili kızı Jina'nın ve tüm Kürdistanlıların başı sağ olsun diyoruz.

Nina Ahmedi başta özgür basın olmak üzere birçok alanda faaliyet yürüterek; fikirleriyle, fedakarlığı ve mücadeleye olan bağlılığı ile kaldığı her alanda sevilen, arkadaşlığın derin duygularıyla gözlerimizin hep aradığı yol arkadaşımız olmuştur.

Leyla Güven'e yazdığı mektubunda ‘Önder Apo özgürleşene kadar ayakta olun. O bizim yaşamımız, özgürlüğümüz, onurumuzdu, hakikat mücadelemizdir’ demişti. Bu sözler O'nun yaşadığı anlamlı yaşamın ifadesidir. Avrupa Kürt Kadın Hareketi olarak onun bu sözleri bizim için büyük bir anlamı ve hakikatı ifade etmektedir.

Yaşamının son günlerinde de düşünceleri Önderliğin özgürlüğüne kilitlenmiş, büyüyen açlık grevi direnişinin zafere olan inancını belirtmiştir. Bu anlamda Nina Ahmedi’nin anısı önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz.”