Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

TJK-F: Yaşam, özgürlük, adalet ve eşitlik için alanlara!

TJK-F “Diren, örgütlen, özgür yaşa!” şiarı ile bu yıl 8 Mart kapsamında sayısız etkinliğin yanı sıra 8 Mart günü Fransa çapında yapılacak büyük yürüyüş ve greve hazırlanıyor.

Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F) Fransa ve Ile De France meclis ve komünleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü vesilesi ile yapacakları eylem ve etkinlik takvimini açıkladı.  

DEMOKRATİK ÖZGÜR YAŞAM PROJESİ İÇİN ALANLARA

TJK-F yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle  kadınları tecride ve faşizme karşı ortaklaşmaya ve iradeli, örgütlü, öz savunmasını bilen demokratik özgür yaşam projesi için alanlara çağrı yaptı.

Clara Zetkin’den Hevrîn Xelef’e, Taybet Ana’dan zindanlara direniş çizgisini ören tüm kadınları selamlayan TJK-F, cinsiyetçilik, milliyetçilik gibi gerici ideolojiler ile beslenen kapitalist modernite sistemine karşı kadın özgürlük mücadelesinin belirleyici olduğunu hatırlatarak, kadınların kendi mücadelesine dört elle sarılması gerektiğini hatırlattı.

DİRENME ZAMANI

Erkek egemen aklın hüküm sürdüğü dünyada kadın katliamını normalleştiren bir savaş yürütüldüğünü hatırlatan TJK-F,  savaş, göç ve işsizlik, faşizmin saldırganlığı, salgın ve yaşanan krizin en fazla kadını vurduğunu belirterek,  “Bu anlamda kadınlar olarak egemen erkek faşizmine, soykırım uygulamalarına karşı etkili ortak mücadeleyle harekete geçme ve direnme zamanıdır” dedi.

“Yaşamı kadın renginde, güzelliğinde, zenginliğinde, çokluğunda, çeşitliliğinde yaşamak için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesi ile Fransa genelinde tüm kadın meclislerimiz, komünlerimizle 8 Mart’a hazırız” diyen TJK-F,  hem Ile De France hem de Fransa genelinde düzenlenecek etkinlik takvimini yayınladı. 

Etkinlik takviminde panel, kadın şenlikleri, resim sergisi bulunuyor.

8 Mart etkinlikleri kapsamında yapılacak panellerin gündeminde, özsavunma, direniş, Paris Katliamı ve adalet arayışı ile ülkede yaşanan siyasal gelişmeler ekseninde gerçekleştirileceğini belirten TJK-F, “2022 direniş yılı olacak” dedi.

START 1 MART’TA

Etkinlikler kapsamında 1 Mart’ta Paris’te sergi açılışında Fransız dost kurumların katılımı ile bir resepsiyonda düzenlenecek. Aslı Filiz’in çalışmalarının yer aldığı “Elimiz Belimizde” resim sergisinde Kürt kadınların direnişi resmedilmiş. 

8 Mart kültür etkinlikleri kapsamında kadın ve mücadelesini konu alan film gösterimlerinin yanı sıra kadın buluşmaları da düzenlenecek.

GREV VE DİĞER HAZIRLIKLARDA TJK-F ETKİN

1 Mart ile 8 Mart tarihleri arasında sürecek etkinlikler dışında 8 Mart günü gerçekleşecek Fransa geneli ve Paris –Ile De France’daki grev ve yürüyüşün hazırlıklarında da TJK-F etkin rol oynuyor.

 YAŞAMI, ÖZGÜRLÜĞÜ, ADALETİ VE EŞİTLİĞİ SAVUNUYORUZ

34 kadın örgütü, sendika ve siyasi parti ile birlikte son iki aydır hazırlıkları süren Paris 8 Mart grev ve yürüyüşü, 3 Kürt kadın devrimci Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in anısına Gare Du Nord’da başlayacak. 

3 Kürt kadını için yapılacak anma etkinliği ve adalet talebinin ardından Gare Du Nord’da 1 saat boyunca enternasyonal bir platformda dünyanın birçok yerinden kadın hareketleri ile birlikte bir kez daha “Hep birlikte yaşamı, özgürlüğü, adaleti ve eşitliği savunuyoruz” denilecek.

 8 Mart eylem günü ise çocuklar unutulmadı. Dernek lokallerinde çocuklara bakıcılar ayarlanırken, kadınlar eylem alanında olacak. 

ORTAK MÜCADELEMİZİ BÜYÜTELİM!

“Erkek egemen zihniyetine, kurumları ve saldırılarına karşı yükselen özgür kadın mücadelesinin 2022 yılına damgasını vuracağı açıktır. Şu çok açık ortaya çıkmıştır ki dünyayı kadınlar değiştirecek! Biz, bu inançla 2022 yılı 8 Mart’ını karşılamaktayız” vurgusu yapan Fransa Kürt Kadın Hareketi, “Faşizme karşı kadın direnişini büyütmenin zamanıdır. Diren, örgütlen, özgür yaşa” diyerek, demokratik kesimleri, kadın özgürlüğü adına örgütlenen tüm yapıları, devrimci güçleri, antikapitalist ve antifaşist yapıları, ekolojistleri; kadınların ortak mücadelesi etrafında birleşmeye ve kenetlenmeye 8 Mart alanlarında ve etkinliklerinde  buluşmaya çağırdı. 

 ETKİNLİK TAKVİMİ

 Fransa Kürt Kadın Hareketi TJK-F Ile De France meclis ve komünlerinin 8 Mart etkinlik takvimi şöyle: 

Panel

Tarih: 27 Şubat (Pazar) 2022

Saat: 13.00

Yer: Villiers-le-bel Demokratik Kürt Toplum Merkezi

Resim Sergisi

Elimiz Belimizde -Aslı Filiz

1-10 Mart tarihleri arası

Sergi Açılış Resepsiyonu

Tarih: 1 Mart 2022

Saat: 18.00

YER: Demokratik Kürt Toplum Merkezi Paris

Panel

Tarih: 3 Mart 2022

Saat: 11.00

Yer: Drancy Demokratik Kürt Toplum Merkezi

Film Gösterimi 

Tarih: 3 Mart 2022

Saat: 10.00

Yer: Villeneuve Demokratik Kürt Toplum Merkezi

Kadın Buluşması

Tarih: 5 Mart 2022

Saat: 13.00

Yer: Grigny Demokratik Kürt Toplum Merkezi

Kadın Buluşması

Tarih: 6 Mart 2022

Saat: 13.00

Yer: Ahmet Kaya Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Paris

Yürüyüş- Miting (Ile de France)

Tarih: 8 Mart 2022

Saat: 12.00

Yer: Gare du Nord ( Kürdistan Enformasyon Bürosu önü)

8 Mart Fransa Geneli Eylem Takvimi: 

Paris 

Tarih: 8 Mart 2022

Saat: 12.00

Yer: Gare du Nord/ Paris

Rennes

Tarih: 8 Mart 2022

Saat: 14.00

Yer: Republique/ Rennes

Strasbourg

Tarih: 5 Mart 2022

Saat: 15.00

Yer: Place Kléber 67000/Strasbourg 

Mulhouse

Tarih: 8 Mart 2022

Saat: 18.00

Yer:Place de la Bourse/Mulhouse

Marseille

Tarih: 8 Mart 2022

Saat: 13.00

Yer: Réformé canebiere (kilise önü), Marseille

Bordeaux 

Tarih: 8 Mart 2022

Saat: 14.00

Yer: Place de la Comédie (grand Théâtre)

Toulouse

Tarih: 8 Mart 2022

Saat: 14.00

Yer: Métro de Jolimont

Draguignan 

Tarih: 8 Mart 2022

Saat: 14.00

Yer: DTKM/ Draguignan

Montpellier

Tarih: 08 Mart 2022

Saat: 15.00

Yer: Comedie Meydanı Montpellier