YBŞ: Yoldaşımız Hebabî hastalık nedeniyle şehit düştü

Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) Genel Komutanlığı, Kawar Hebabî kod adlı savaşçı Cemal Mirad Xelef’in böbrek hastalığı nedeniyle şehit düştüğünü açıkladı.

YBŞ Genel Komutanlığı yaptığı yazılı açıklamada, “Yoldaş Kawar Hebabî böbrek hastalığı nedeniyle 26 Ocak 2022’de şehit düştü” dedi.

Kawar Hebabî’nin son birkaç gündür hastanede tedavi altında olduğu ve tüm çabalara rağmen yaşamını yitirdiğini ifade eden YBŞ şunları belirtti:

“Yoldaşımız Kawar Hebabî halkımıza yönelik katliamların intikamını almak için YBŞ saflarına katıldı.  Bölge halklarına yönelik bir kez daha zulüm yapılmaması için Kawar yoldaşımız özgürlük savaşçılarının saflarında yer aldı. İki yıldır saflarda yer almasına rağmen günlük yaşamı ve çalışmalardaki katılımı ile yoldaşları tarafından seviliyordu. Kawar yoldaş fedakar ve cesur kişiliği ile katıldığı günden şehit düştüğü güne kadar üzerine düşen tüm işleri tereddütsüz ve başarılı bir şekilde yerine getirdi.

Kawar yoldaşın ailesine başsağlığı diliyor ve şehitlerimize verdiğimi sözü bir kez daha tekrarlıyoruz. Kawar Hebabî yoldaşın sonuna kadar inançla ve tereddütsüz bir şekilde yürüdüğü yolu ve davasını, zaferle taçlandıracağız.”

Açıklamada şehit düşen savaşçının kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod adı: Kawar Hebabî

Adı ve soyadı: Cemal Mirad Xelef

Ana ve baba adı: Mihbet-Mirad

Şehadet tarihi ve yeri: 26 Ocak 2022-Şengal