YJK-E: 28 Ocak'ta Köln'de buluşalım

YJK-E, tüm kadınları 28 Ocak'ta Köln'de düzenlenecek 'Jin Jiyan Azadi Yürüyüşü'ne çağırdı.

Almanya Kürt Kadınlar Birliği (YJK-E) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kadın direnişine karşı tüm dünyada geliştirilmek istenen baskı, şiddet ve elde edilen hakların geri alınmasının, sistemlerin yürüttüğü politikaların bir parçası olduğunu bilmekteyiz. Kadın katliamları, kadın şiddeti ve kadını toplumsal alandan men etmek için oluşturulan bu politikalar, iktidar erklerinin kadına karşı 'savaş' açmış olmasından kaynaklıdır" denildi.

'KADIN DİRENİŞİ BÜYÜYOR VE EVRENSELLEŞİYOR'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Latin Amerika'dan tutalım, Avrupa'dan Ortadoğu'ya kadar kadının direnişini parçalamak, kendi kadınını yaratmak ve siyasi katliamlarla korku iklimi yaratmak isteyen bu sistem ne kadar farklı merkezi yönetim şekilleriyle karşımıza çıksa da konu kadın olunca birbirini besleyen ve destekleyen politikalarla ortaklaşmaktadır.

Jina Emini'nin katledilişi ile birlikte Rojhilat'ta kadın öncülüğünde başlayan serhildan 5 aydır sürmektedir. Binlerce tutuklama, baskılar ve idamlara rağmen Rojhilat ve İran halkının Mola rejiminin antidemokratik uygulamalarına boyun eğmeyerek direnişle karşılık vermesi serhildanı büyütmektedir.

 Rojhilatlı kadınların sisteme başkaldırısı 'Jin Jiyan, Azadi' felsefesini büyüterek evrenselleştirmiş ve Kadın Mücadelesine yeni bir heyecan, soluk katmıştır. Biz Kürt kadınları tüm dünyada ezilen, ötekileştirilen, köleleştiririlen kadınların direnişlerini dün olduğu gibi bugün de  bizlerin direnişi olarak görüyoruz.

Bu nedenle Rojhilat'taki insanlık dışı uygulamalara karşı dayanışmayı büyütmek ve desteklemek için 28 Ocak 2023'te Köln'de 'Jin Jiyan Azadi' yürüyüşünde sloganımızı sokaklarda haykıracağız.  Buradan tüm kadın yoldaşlarımızı ve halkımızı bizimle tek ses ve tek yürek olmaya davet ediyoruz!"