YPJ'den Şêxmeqsûd’da yaşamını yitirenler için başsağlığı

YPJ, Halep’in Şêxmeqsûd Mahallesi’nde çöken binada hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Genel Komutanlığı, resmi internet sitesinde Halep'in Şêxmeqsûd Mahallesi'nde çöken binada hayatını kaybedenler için yazılı bir açıklama yaptı.

'YARALARIMIZI ÖZ GÜCÜMÜZLE SARABİLİRİZ'

Açıklamada şöyle denildi:

“Devrimci Halk Savaşı’nın öncüleri ve direnişçi Şêxmeqsûd halkımızın yanındayız. YPJ Komutanlığı olarak çöken bina nedeniyle halkımızın üzüntüsünü ve acısını paylaşıyoruz. Yıkılan bu binada 16 yurttaşımız yaşamını yitirmiştir ve yaralanmıştır. Ailelere ve yurtsever halkımıza başsağlığı ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

Şêxmeqsûd, Şehba ve Efrînli yurtsever halkımız devrimin başlangıcından bugüne kadar büyük bir direniş göstermiştir. Halkımıza yönelik uygulanan ambargo, halkların iradesini kırmak için uygulanan siyaset yöntemlerinden biridir. Bu durum bölgedeki savaşın sonucudur. Mevcut binalar savaş nedeniyle çoğu hasar görmüştür. İnsanlarımız maddi yönde imkanlara sahip olmadığı için yaşamlarında bir gelişme olmuyor ve zorunlu olarak bu binalarda yaşamlarını sürdürüyorlar. Halkımız böylesine zor bir durumda yaşamakta ve her gün Türk işgali tehdidi altındadır. Ama bir yandan da Baas rejiminin ambargosu altındalar. Suriye rejiminin bölgedeki halkımız üzerinde herhangi bir ambargo uygulama hakkı olmamasına rağmen ve bu insani durumda bili Suriye rejimin teslim alma politikalarından vazgeçmiyor.

Çünkü hiçbir güç insanlarımızın içinde bulunduğu durum karşısında insan sorumluluklarını yerine getirmiyor. Bir halk olarak kaderimizi belirleme kararını verdik. Yaralarımızı kendi öz  gücümüzle sarabiliriz. Kurbanların ailelerine ve tüm halka başsağlığı dileklerimizi tekrar iletmek istiyoruz.”