YPJ: Topraklarımızda işgalciler kalmayana kadar mücadelemiz sürecek

Efrîn işgalinin 5’nci yıl dönümü nedeniyle açıklama yapan YPJ Genel Komutanlığı, “Topraklarımızın bir parçasında bile işgalciler kalmayana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

YPJ Genel Komutanlığı, Efrîn işgalinin 5’nci yıl dönümü vesilesiyle yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti:

“Efrîn işgalinin 5’nci yıl dönümünde, Çağın Direnişi şehitlerinin ruhuyla mücadele ederek, halkımızın yurtseverliğiyle şehitlerimizin intikamını alacağız ve işgalci güçleri topraklarımızda bozguna uğratacağız.

Halkın iradesini kabul etmeyen, demokrasi ve özgürlük düşmanı zihniyet, soykırım, katliam ve işgal yoluyla özgür toprakları ve özgür bir toplumun varlığını ortadan kaldırmaya çalışıyor. Bugün işgalci Türk devletinin Rojava, Kuzey ve Doğu Suriye topraklarına yönelik tehdit ve saldırıları da aynı amaçla soykırımı hedef alan bu iktidar anlayışının bir sonucudur.

Türk devletinin işgal saldırıları ve tehditlerine karşı direnen halkımız direniş alanlarında özgürlük mücadelesi veriyor. Türk devletinin 19 Kasım’da hava saldırılarına karşı tavrını ortaya koyan halkımız, duruşlarıyla Şehba’dan Kobanê ve Dêrik’e bir kez daha topraklarına ve devrimine sahip çıktı.

Halkımızın gücü ve iradesiyle beden olan bir savunma gücüyüz. Bu yüzden topraklarımızın bir parçasında bile işgalciler kalmayana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Onurlu halkımıza, Efrîn topraklarında kanını döken tüm yoldaşlarımıza ve Halkların Gürzü şehitlerine ülkemizi işgalcilere bırakmayacağız sözünü veriyoruz.”