YPJ kadınları birleşmeye ve örgütlenmeye çağırdı

YPJ Genel Komutanlığı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, tüm kadınları birleşmeye ve örgütlenmeye çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan YPJ Genel Komutanlığı, kadın devrimcileri anarken, “Tüm kadınlar öz güçleriyle örgütlenmelidir” dedi.

YPJ’nin açıklaması şöyle:

“Kadına ve topluma yönelik şiddetin ve soykırımın en yüksek seviyesinde olduğu bir dönemde, asi ve özgürlüğe sevdalı kadınlar, otoriter zihniyete karşı büyük bir kararlılıkla direndiği bir zamanda 25 Kasım'ı büyük bir coşkuyla karşılıyoruz. Mirabel Kardeşler’den Roza, Clara, büyük devrimci Sara ve başta Sosin Birhat olmak üzere Rojava devrimi şehitlerinin anılarına dayanan kadın mücadelesi yükselerek devam ediyor.

Kadınlar, Rojava Devrim’den Afganistan’a, Orta Doğu ve dünyada mücadelelerini zirveye taşıyarak, sömürgeci, işgalci ve faşistlerin korkulu rüyası oldu.  Katil zihniyetin kadınları evde katlettiği, mücadele alanlarında hedef aldığı, kadının varlığını, bilgisini ve iradesini ele geçirmeye çalıştığı bu süreçte, kadının öz gücü ile örgütlenmeyi ve buna karşı çıkma yolunu bulmayı gerektirmektedir. Rojavalı kadınlar kendi öz güçle devrim yaratarak, askeri boyutta kendilerini geliştirdi, Önder Apo’nun Kadın Özgürlük paradigması çerçevesinde kendilerini eğiterek kadın şahsında özgür bir toplum yarattıysa tüm kadınlar öz güçleriyle örgütlenmelidir.

YPJ olarak Komutan Sosin Birhat’larla devrimi tanıdık, yaşadık. Ataerkil zihniyet, kadının iradesini, öncülüğünü hazmedemiyor. Kadının örgütlü gücünü hedef alıyor. Mirabel Kardeşler’den özgürlük öncüsü Sara ve Sosin Birhat’ı hedef alan zihniyet aynıdır.

Bugün işgal edilen topraklarda kadının dayatılan zihniyet aynıdır. Tüm Kürt, Arap, Ermeni, Süryani, Suriyeli, Ortadoğu ve dünyadaki kadınları Demokratik Konfederalizm’i gerçekleştirebilmek için Rojava Devrimi ve özgürlük mücadelesi etrafında kadınların gücü ve iradesiyle birleşmeye, örgütlenmeye çağırıyoruz.”