YPS-JIN İntikâm Birimi'nden Kasım Engin'in anısına eylemler

YPS-JIN Şehit Sorxwin Roboskî İntikâm Birimi, şehit düşen PKK Merkez Komite Üyesi Kasım Engin'in anısına bir dizi eylem düzenledi.

YPS-JIN Şehit Sorxwin Roboskî İntikâm Birimi tarafından yapılan açıklamada, "Üyelerimiz, şehit Kasım Engin anısına Amed, Şırnak, Urfa ve İstanbul’da etkili eylemler gerçekleştirdi" denildi.

Açıklamada, eylemlere ilişkin şu bilgiler verildi:

"Üyelerimiz 9 Haziran gece saatlerinde İstanbul Başakşehir’de 4. Kısım polis lojmanında bulunan iki araca yönelik el yapımı bombalarla etkili bir sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Her iki polis aracı da patlamanın etkisiyle alev aldı, çıkan yangında 5 polis aracı yanarak imha oldu. YPS-JIN Şehit Sorxwin Roboski İntikam Birimi üyelerimizin gerçekleştirdiği sabotaj eyleminde ölü ve yaralı polis sayısı ise netleştirilemedi. Polis lojmanlarından uzun süre alevler ve dumanlar yükselirken eylemden sonra olay yerine onlarca zırhlı araç ve yüzlerce özel harekat polisi getirildi.

Birim üyelerimiz 5 Haziran günü Amed’in Yenişehir ilçesine bağlı, Turgut Özal İlkokulu önünde bulunan, işgalci Türk polisine ait 2 Ural ve 1 Kobra tipi zırhlı araca yönelik el yapımı, parça tesirli bombalarla eylem gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen eylem sonucunda ölü ve yaralı polis sayısı netleştirilemezken eylem sonrasında işgalci polisler alandan kaçarak uzaklaştı. Gece saatlerinde ise mahalle polis ablukasına alındı.

9 Haziran gece saat 02:30’da Şırnak’ın Dicle mahallesinde bulunan Mışule mevkiinde birim üyelerimiz işgalci Türk polisine ait akrep tipi zırhlı araç devriye gezerken molotoflarla etkili bir şekilde vurdu. Gerçekleştirilen eylemde zırhlı araç alevler içinde kaldı.

Üyelerimizin 8 Haziran günü İstanbul’un Eyüpsultan ilçesine bağlı Göktürk semtinde MHP’li faşistlere ait tesise yönelik gerçekleştirdiği sabotaj eyleminde tesis kullanılamaz hale geldi.

8 Haziran günü birim üyelerimiz İstanbul Boğazköy’de AKP-MHP’li faşistlere ait çiftliği yakarak imha etti.

10 Haziran günü birim üyelerimiz işgalci Türk devletinin Rojava’da buğday tarlalarını yakmasına misilleme olarak Urfa’nın Siverek ilçesine bağlı Gerçek mahallesinde  AKP’lilere ait buğday tarlasını ateşe verdi. Gerçekleştirilen eylemde işbirlikçi AKP’lilere ait 400 dönümlük buğday tarlası imha edildi. 3 Haziran günü ise de Urfa’nın Akçakale ilçesinde AKP’li şahıslara ait buğday tarlasını yakarak imha etti."

'ENGİN'İN MÜCADELESİNİ ZAFERE TAŞIYACAĞIZ'

İntikâm Birimi açıklaması, "İşgalci Türk devletinin hain saldırısı sonucu şehit düşen PKK Merkez Komite üyesi Kasım Engin yoldaşın izinden yürüyerek intikâmını alacağımızı belirtiyoruz. Kasım Engin, 35 yıllık devrimci mücadele yaşamında bizlere büyük bir miras bıraktı. Kasım yoldaşın çizgisinde kararlı bir şekilde yürüyerek mücadeleyi zafere taşıyacağız. Şehit Kasım Engin’in intikamını AKP-MHP faşist rejimini yıkarak  alacağız.  Kadınlar olarak her yerde öz savunma halinde olarak değerlerimizi, toprağımızı, varlığımızı savunacağız. Kadın öncülüğünde Kürdistan ve Türkiye metropollerinde sömürgeciliğe  işbirlikçi-ajan kesimlere karşı etkili intikâm eylemleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz" diye son buldu.