YPS-JIN: Kadın özgürlüğü faşizmi yıkacak

Kadının özgürlüğü faşizmin yıkılmasını getireceğine vurgu yapan YPS-JIN, “Kadın köleliğine karşı öz savunmayı yaşamın tüm alanlarına taşırmaya, 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü’nde herkesi alanlara çıkmaya çağırıyoruz” dedi.

YPS-JIN Koordinasyonu, 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü kapsamında yazılı açıklama yaptı. Kadınlar üzerinde yürütülen şiddet sarmalının egemen zihniyetin bir ürünü olduğunu vurgulanan açıklamada, “Erkek egemen devlet aklı kadınlara kölelik dışında bir yaşam alanı tanımamaktadır. Ya evdeki süs eşyası olma ya da taciz tecavüz katliam ile yüz yüze kalma ikilemine sıkıştırılan kadın büyük bir çıkmaza sokulmaktadır. Kadın yaşamın birçok alanında evde, işyerinde, sokakta bu saldırılarla karşı karşıyadır” şeklinde değerlendirdi.

‘KADININ ÖZGÜRLÜĞÜ FAŞİZMİN YIKILMASINI GETİRECEKTİR’

Sistematik bir şekilde kadına “tecavüz kültürü” uygulandığına işaret edilen açıklamada, “Toplum nezdinde normalleştirilen kadın şiddeti ve katliamları çok tehlikeli bir aşamayı yaşamaktadır. Özellikle AKP-MHP faşist zihniyetinin iktidarda olduğu süreçten günümüze kadına yönelik şiddet daha fazla artış göstermiştir. AKP-MHP faşizan hükümeti kadın iradesini hedef alan bir hükümettir. Kadın katliamları ve şiddeti bu hükümet sürecinde kat be kat artmıştır. Çünkü AKP-MHP çete devleti tam anlamıyla kadın düşmanıdır. Kadının özgürlüğü faşizmin yıkılmasını getirecektir. Kadının gücünden korkan AKP-MHP faşizmi her yerde kadını hedef göstermektedir. Bundan dolayı çok yönlü bir varoluş mücadelesi kadınlar tarafından yürütülmelidir” denildi.

‘KADINA ŞİDDET BİR İNSANLIK SUÇUDUR’

Egemen erkek zihniyeti ile mücadelenin gün geçtikçe daha fazla önem kazanmakta olduğunu belirtilen açıklamada, şöyle devam edildi: “Kadına şiddet bir insanlık suçudur. Bu insanlık suçuna karşı durmak sadece kadının değil herkesin görevidir. Erkek şiddetine karşı kadınlar olarak öz savunma temelinde bir yaşam artık vazgeçilmez olmuştur. Varlık ve özgürlük mücadelesi en fazla öz savunma ile mümkün olmaktadır. Kendini korumak için mücadeleyi büyüterek yaşamın her alanında örgütlenmek gerekmektedir. Kadının kimsenin korumasına ihtiyacı yoktur. Varlığımızı, kimliğimizi bedenimizi kendimiz koruyacağız. Elimizin altında öz savunma araç-gereçleri mevcuttur. Yeter ki karşı koymayı başarabilelim. Korkmadan, çekinmeden alanlarda, sokaklarda var olduğumuzu gösterelim. Erkek şiddetine karşı sesimizi yükseltelim.

Kadının öz savunma gücü YPS-JIN her yerde erkek-devlet zihniyetinden kadın katliamlarının ve faşizan uygulamaların hesabını soracaktır. Xwebun xweparastın şiyarı ile kadın köleliğine karşı öz savunmayı yaşamın tüm alanlarına taşırmaya, 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü’nde herkesi alanlara çıkmaya çağırıyoruz.”