YPS ve YPS-JIN: Hemen ve her yerde direnişe!

YPS ve YPS-JIN, Kürt halkının büyük ırkçı saldırı ve tehditler altında olduğuna dikkat çekti, her yerde direnişe geçmeye çağırdı. Açıklamada, "En radikal yöntemlerle hesap soracağız" mesajı verildi.

YPS ve YPS-JIN Koordinasyonu, Türk devletinin saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Kürt halkı, sömürgeci Türk devletinin soykırım saldırılarıyla yüz yüzedir. Bir asırdır soykırım kıskacında tutulan Kürtleri teslim alamayan, yenilgiye uğratamayan Türk devleti saldırılarını algı ötesi bir noktaya taşımıştır. Gün geçtikçe de bu saldırılarını had safhaya vardırmaktadır. Kürt düşmanlığında sınır tanımayan Türk devleti iktidarı AKP-MHP hükümet çetesi, hiçbir insan ahlakında yeri olmayan en çirkin yöntemlerle soykırım siyasetini yürütmektedir. Kürt halkına ait bütün değerlere yönelirken, son yüzyılın en büyük ırkçılığını yapmaktadır" denildi.

'ÇETE HÜKÜMETİ'

Dünyanın hiçbir yerinde kutsal olan mezarlıkların soykırım siyasetinin parçası haline getirilmediğine dikkat çekilen açıklamada, "Fakat Müslümanlıktan dem vuran sahtekâr AKP-MHP çete hükümeti, Kürtlerin mezarlarına bile tahammül etmemektedir. Bu düşmanlık Kürt varlığını mezarda dahi olsa ortadan kaldırmaya yeminlidir. Fasişt TC devletinin özünün bu olduğu biliniyor. Kürt halkının diline, kimliğine, kültürüne, ait ne varsa düşmanlık yapmaktadır" diye kaydedildi.

'KÜRTLER BÜYÜK SALDIRI ALTINDA'

Açıklamada şunlar da ifade edildi:
"Kürt halkı büyük bir ırkçı saldırı ile karşı karşıyadır. HDP’nin kazandığı belediyelere kayyumlar atamakta, Kürt gençlerini gözaltına aldıktan sonra işkence görüntülerini servis etmektedirler. En son Ankara’da Kürtçe müzik dinleyen Barış Çakan adındaki Kürt genci ırkçı saldırıya uğradı ve katledildi. Öncesinde Adana’da, Rojava lı bir Kürt genci polis tarafından, Kürdistanlı olduğu için katledildi. Her yerde ırkçılık yapan TC devletidir.
Yalan ve özel savaş argümanları ile toplumu kandırmaya çalışan TC devleti tüm bu yaptıklarına rağmen, üstüne üstlük kendilerini ABD’li beyaz polislerin yaptığı ırkçılığa karşıymış gibi göstermeye çalışmaktadır. Bu yaman çelikçi tüm çıplaklığı ile artık herkes tarafından görülüyor. Maskesi düşen faşizm-ırkçılık karşımızda durmaktadır.

'HER YERDE DİRENİŞE GEÇMELİYİZ'

Kürt halkı, Türk devlet ırkçılığına karşı her yerde direnişe geçmelidir. Halkların haklı mücadeleleri direniş ile kazanılır. Bugün ABD halkı, ırkçı siyaseti protesto etmek için alanlara akmakta, kapitalizmin kalelerine saldırmakta, görkemli insan duruşunu sergilemektedir. ABD halkının yaktığı isyan ateşi özünde insanlığın duruşudur. Türkiye halklarının da ABD’de ortaya çıkan ırkçılık karşıtı duruşu göstermesi elzemdir. Dünyaya esin kaynağı olan Kürt halkının direnişi, dünya halklarının direnişi gibi gür ve cesur olmalıdır.

'SAVAŞ MEDYASI IRKÇILIĞI GİZLEMEK İÇİN DEVREDE'

TC devleti yaptığı ve oluşturduğu ırkçılığın üstünü örtmek için özel savaş medyasını devreye koymuştur. Barış Çakan olayının adli bir durum olduğunu belirterek halkları kandırmaya çalışmaktadır. Her zaman olduğu gibi bu olayda da özel savaş medyası yaptığı yalan haberlerle gerçekleri çarpıtmaya çalışmaktadır. Bu durum karşısında tüm toplum duyarlı olmalıdır.
Kürt halkının direnişinden korkan TC devleti, yandaş medyası ile bunu bilinçli yapmaktadır. Ankara'da katledilen Kürt genci ilk değildir. Sadece onlarca ırkçı-faşist saldırılardan biridir. Eğer buna sessiz kalınmaya devam edilirse son da olmayacaktır. TC devletinin Kürt halkına reva gördüğü katliamlara karşı sessiz kalmak katliamlara ortak olmaktır. Kürt halkı bu ırkçı saldırılara karşı her yerde öz savunma refleksi ile cevap vermek zorundadır."

'EN RADİKAL YÖNTEMLERLE HESAP SORACAĞIZ'

YPS YPS-JIN Koordinasyonu, açıklamasının sonunda şu mesajları verdi:
"Varlığını, Kürt halkının yok olması üzerine inşa etmeye çalışan Türk devletine karşı, Kürdistan öz savunma birlikleri olarak en radikal yöntemlerle sokaklarda, caddelerde, faşizme geçit vermeyeceğiz. Bu faşizan ve sömürgeci yönelimlerden hak ettiği hesabı soracağız. Kürt katliamının intikamını alacağız. Barış Çakan’ın intikamını alacağız.
Bakûrê Kurdistan ve Türkiye metropollerindeki tüm intikâm birimlerini TC faşizmine ve ırkçılığına karşı mücadeleyi gürleştirmeye, intikam hamlesini büyütmeye çağırıyoruz."