Zagros: İşgale son verip Efrîn'i özgürleştireceğiz

YPJ komutanlarından Avaşin Zagros, Efrîn'i özgürleştireceklerini belirtti, "Türk devlet işgalciliği bu topraklar üzerinde yenilgiye mahkûm edilecektir" dedi.

Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) komutanlarından Avaşin Zagros, Efrîn işgalinin 3. yıl dönümü vesilesiyle ANF'ye konuştu.


Zagros, soykırımcı Türk işgalciliğinin 20 Ocak 2018'de Efrîn'e yönelik barbar saldırılarda bulunduğunu hatırlatarak, ''Bu saldırılara karşı YPJ/YPG güçleri, Efrîn halkı birlik halinde işgale karşı mücadele etti ve birçoğu şehit düştü. İşgalci Türk devleti Efrîn nüfusundan fazla sayıda çeteleri getirip, en gelişmiş silah tekniğine dayanarak saldırılar gerçekleştirdi. 21. yüzyılda bu tür bir saldırı sadece barbarlık olarak tanımlanabilir. Kadın, çocuk, yaşlı demeden herkese saldırdı. Bu saldırıların yapılmasının hiçbir haklı gerekçesi yoktu. Şüphesiz bu saldırılar hegemonik güçlerin desteği ve onayıyla gerçekleşti, yine de tüm dünya ve insanlığın bu barbar işgal ve talancılığa karşı duyarlı olmalı ve insani duruşunu belirlemesi gerekir" dedi.

'TECAVÜZ SUÇU İŞLENİYOR'

Zagros, işgalci Türk devleti ve çetelerinin Efrîn'de kadınlara yönelik tecavüz politikasına değinerek, şunları söyledi:
"Tüm dünya görmezlikten gelse de üç yıldan bu yana Efrîn'de işgalci Türk devlet güçleri ve çeteleri tarafından kadınlara yönelik tecavüz suçları işleniyor. Her gün kadınlara yönelik tecavüz ve kaçırma suçları işleniyor. Kadınlar kaçırılıp, zindanlara atılıyor, öldürülüyor. Eğitim adı altında işgalci faşist zihniyet, işgalci Türk devletinin resmi diliyle Efrînli çocuklara dayatılıyor. Efrîn dil ve kültürü inkar edilip, tarihi eserlere kendi dünya görüşlerine göre biçim veriliyor. Türk devleti Osmanlıcılık hayalleriyle Efrîn demografisini değiştirip bunu kendisi için meşru görüyor" dedi.

'ÜLKEMİZİN İŞGALİNE SON VERECEĞİZ'

YPJ komutanlarından Avaşin Zagros, en son şunları belirtti:
''Kesinlikle Efrîn'i özgürleştireceğiz, Efrîn'i işgalcilere bırakmayacağız. Saldırılara karşı halkımızla, kendi özgücümüze dayanarak nasıl savaştıysak, Efrîn'i özgürleştirmek için aynı ruh ve kararlılıkla direneceğiz. Halkımızla birlik halindeyiz. Birlikte nasıl devrim yapmışsak, Êzidî kadınları nasıl ki beraber DAİŞ çetelerinin elinden kurtardıysak, yine halkımızla beraber ülkemizi işgalcilerin elinden kurtarıp, işgale son vereceğiz. YPJ güçleri olarak her zaman savaşta bölge halkının öncülüğünü yaptık, Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî özgürlük savaşında da öncülük yapacağız, her ne olursa olsun soykırımcı faşist Türk devlet işgalciliği bu topraklar üzerinde yenilgiye mahkûm edilecektir."