Zihinsel engelli kadına cinsel istismar

Zihinsel engelli Ö.S. (23), uğradığı cinsel istismar sonucu hamile kaldı. Şu an 6 aylık hamile olan Ö.S,'yi istismar eden M.D, ise polisler tarafından serbest bırakıldı.

Türk hukuk sisteminin kadını değil, cinayet ve tecavüz zanlılarını koruması sonucu kadına yönelik şiddet, tecavüz ve cinayetler artarak devam ediyor. İzmir'in Buca ilçesine bağlı Gediz Mahallesi'nde yaşayan 23 yaşındaki zihinsel engelli Ö.S., M.D'nin cinsel istismarına maruz kaldı. Sadce 1 gece karakolda tutulan M.D. polisler tarafından serbest bırakıldı.

Buca'da ailesi ile birlikte yaşayan Ö.S, akşamları komşuları olan kadınlarla birlikte semiz otu toplamaya giderek ailesine ekonomik katkı sağlıyordu. Servisle evlerine yakın bir yerden akşam saatlerinde alınan ve gece saat 02.00’a kadar çalışarak eve yine aynı servisle dönen Ö.S., bir süre M.D. tarafından takip edildi. Genç kadının zihinsel engelli olduğunu fark eden M.D., Ö.S. servisten indiği bir gün yanına çağırarak, babasının bekçilik yaptığı inşaata götürdü. Burada Ö.S.’nin kollarını ve ağzını bağlayarak tecavüz eden M.D., daha sonra bu durumu başkasına anlatması halinde ailesine ve kendisine zarar vereceğini söyleyerek genç kadını tehdit etti.

KARNI BÜYÜYÜNCE YENGESİ ŞÜPHELENDİ

Korkuya kapılan Ö.S., durumu hiç kimseye anlatamadı. Bir süre sonra tekrar ortaya çıkan M.D. yanına başka iki kişiyi daha alarak Ö.S.’yi yine aynı inşaata götürdü. Bu kez yanındaki diğer iki kişiyle birlikte Ö.S.'ye tekrar cinsel istismarda bulunan M.D., bu durumu aylarca sürdürdü. Tecavüz sonucu hamile kalan Ö.S. karnının büyümeye başlaması üzerine yengesi tarafından Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Yapılan testler sonrası Ö.S.’nin 6 aylık hamile olduğu anlaşıldı. Doktora ve ailesine başına gelenleri anlatan Ö.S., aylardır M.D. isimli kişinin cinsel istismarına maruz kaldığını söyledi. M.D. dışında başkalarının da kendisine tecavüz ettiğini, 'Evini bombalarız' diye kendisini korkuttukları için kimseye bir şey söyleyemediğini ifade eden Ö.S., "Devlet koruması"na alındı.

SALDIRGAN YİNE SERBEST BIRAKILDI

Ö.S.'nin ifadesi üzerine gözaltına alınan M.D., önce suçlamaları reddederken, daha sonra 'Sadece ben değildim, benden başka 2 kişi daha vardı' diyerek suçunu itiraf etti. Bir gece Buca Polis Karakolu’nda tutulan M.D., daha sonra serbest bırakıldı. Diğer zanlıları ise henüz yakalanmadı.

Duruma ilişkin ANF'ye konuşan Ö.S.'nin babası S.S., kızına tecavüz edenlerden şikayetçi olduklarını belirterek, "Kızım zaten zihinsel engelli ona bunu nasıl yaparlar? Görseniz, çocuk gibi… Hiç Allah korkuları yok mu bunların?" diyerek duruma isyan etti.

'İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ'

Kızına tecavüz eden M.D.'nin karakolda suçunu itiraf etmesine rağmen serbest bırakıldığını söyleyen baba S.S., "M.D., kızıma tecavüz ettiğini karakolda söylüyor. Ancak sadece kendisinin olmadığını, başkalarının da olduğunu söylüyor. Çocuğun kendisinden olmaya bileceğini söylediği için DNA testi yapıldı. Sonuç belli değil henüz. Kızımın söylediğine göre; ilk önce M.D.’nin tecavüzüne uğruyor. Daha sonra M.D.’nin yönlendirmesiyle başkaları da tecavüz ediyor" dedi. Bu olayın peşini bırakmayacaklarını belirten baba S.S., "Bu işin peşini bırakmayacağız. En yüksek cezayı alması için her şeyi yapacağız" şeklinde konuştu.