50 gündür rehin tutulan PYD üyeleri serbest bırakıldı

KDP tarafından kaçırılarak rehin tutulan PYD üyeleri Mistefa Osman Xelil ile Mistefa Eziz Mistê serbest bırakıldı. Özerk Yönetim Hewlêr Temsilcisi Cihad Hesen’in akıbetine ilişkin henüz bilgi edinilemedi.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) tarafından 10 Haziran’da kaçırılarak rehin tutulan Demokratik Birlik Partisi (PYD) üyeleri Mistefa Osman Xelil ve Mistefa Eziz Mistê serbest bırakıldı. 

Xelil ve Mistê ile birlikte kaçırılan Özerk Yönetim Hewlêr Temsilcisi Cihad Hesen’den ise hala bir haber alınabilmiş değil.

KDP yetkilileri şu ana kadar diplomatların neden kaçırıldığına ilişkin bir açıklama yapmazken, Özerk Yönetim’in diplomatların akıbeti için yaptığı tüm girişimler de sonuçsuz bırakıldı.

50 günün ardından PYD üyeleri Mistefa Osman Xelîl ve Mistefa Eziz Mistê serbest bırakıldı.

Edinilen bilgilere göre PYD üyelerine isnat edilen suçlamalar ispat edilemediği için iki diplomat mahkemeye çıkarılmadan serbest bırakıldı.

Başûrê Kurdistan’da bulunan Özerk Yönetim temsilcileri Cihad Hesen’in neden serbest bırakılmadığını öğrenmek için girişimlerde bulundu ancak herhangi bir bilgi elde edemedi.