Şinda Botan: Medya Savunma Alanları'nı düşmana mezar edeceğiz

YJA Star Gerillası Şinda Botan, gerillanın Medya Savunma Alanları'nı Türk devletine mezar edeceğini belirtirken, halka ve gençlere ayağa kalkma, dağlara akın etme, gerillaya katılma çağrısında bulundu.

Medya Savunma Alanları'nda mevzilerde yer alan  YJA Star Gerillası Şinda Botan, Bazên Zagrosê ve Cenga Xaburê devrimci hamlelerini değerlendirdi.
Sözlerine Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride dikkat ederek başlayan Botan, "Önderliğimiz Rêber Apo üzerindeki İmralı'daki tecrit, gün geçtikçe daha fazla ağırlaşmaktadır. Bu tecrit durumu Önderliğimiz şahsında, bütün Kürt halkına uygulanmaktadır. Düşman, İmralı Adası'nda Önderliğimize uygulanan ağır tecrit ile halkımızı yok etmeye çalışmaktadır. Bizler Kürt özgürlük gerillaları olarak, düşmanın bu tecrit durumunu devam ettirmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

'GERİLLAYI BİTİREMEZLER'

Botan, Türk devletinin işgal operasyonlarını da şu şekilde değerlendirdi:
"Düşman Pençe vb. işgal operasyonlarıyla, şu ana kadar gerilla mücadelemizle elde ettiğimiz kazanımları elimizden almayı hedeflemektedir. Bugüne kadar yapmış olduğu çoğu işgal operasyonunu, gerilla mücadelemiz ile boşa çıkardık. Kürt halkı şunu çok iyi bilmelidir ki, düşmanın gerillaya karşı yapmış olduğu her işgal operasyonu, Kürt halkına karşıdır. Düşman Garê’ye Şubat ayında operasyon düzenlediğinde, gerillayı merkezden bitirmeyi hedefliyordu. Düşmanın bu operasyonu planlarken hesaplamadığı tek şey, gerillanın zafer ile sonuçlanacak direnişiydi. Düşman Garê’de şehit yoldaşlarımızın destansı direnişiyle büyük bir yenilgi yaşadı. Aynı düşman şimdi de Avaşin, Zap ve Metina eyaletlerimize operasyon yapmaktadır. ‘Gerillayı bitireceğim’ iddiasında ama haberi yok, kendisi bitmiş tükenmiş bir vaziyettedir. AKP-MHP hükümeti bize karşı  yenildiğini biliyor ama son hamlelerini de yapmaktadır. Çünkü AKP-MHP hükümetinin siyasetleri savaşa dayalıdır.

'HALK HER ALANDA AYAĞA KALKMALI'

Kürt gençleri ve Kürt halkı düşmanın Avaşin, Metina ve Zap’ta başlatmış olduğu işgal operasyonlarına karşı her alanda ayağa kalkmalıdır. Biz de gerillalar olarak, düşmanın tüm işgal operasyonlarına karşı devrimci duruş göstererek, Önder APO çizgisinde savaşacağız. Devrimci Halk savaşı perspektifiyle, zafere ulaşmak için, üzerimize düşen görev ve sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. Gerillanın yeni dönem tarz ve taktiğini Bazên Zagrosê ve Cenga Xaburê devrimci hamleleri kapsamında düşmana göstereceğiz. HPG- YJA Star güçleri olarak yeniden yapılanma projesi kapsamında, profesyonel gerilla tarzıyla düşmanı boşa çıkaracağız. Önderliğimizi fiziksel olarak özgürleştirmeden, kimse  bizim ve halkımızın mücadelesinin önünü alamayacaktır. Hiç kimse gerillaya akın eden genç kadın ve erkeklerin önünü alamayacaktır. Her Kürt genci yönünü dağlara çevirerek saflarda savaşa katılacaktır. Bu sürdürülen savaş sadece gerilla savaşı değil, devrimci halk savaşıdır. Yani halk ve gerillanın savaşıdır. Gerek gençlerimiz gerek halkımız, kendini bu süreçten sorumlu tutarak ayağa kalkmalıdır."

'KÜRT GENÇLERİ DAĞLARA AKIN ETMELİ'

Savaş mevzisinde yer alan YJA Star Gerillası Şinda Botan, son olarak şu mesajları verdi:
"Bazen Zagrosê ve Cenga Xabur hamlesine öncülük ederek, yoldaşlarımız Cemil Bayık, Murat Karayılan ve Duran Kalkan üzerine alınan kararı boşa çıkarmak ve Önderliğimizi özgürleştirmek için, devrimci  görev ve sorumluluklarımıza savaşarak sahip çıkacağız. Düşmanın işgal operasyonlarını boşa çıkararak zaferi elde edeceğiz. Birimiz  kalsak bile gerilla mücadelemize devam edeceğiz. Ve ihanet çizgisini asla tercih etmeyeceğiz. Bizler gerillalar olarak hep direniş çizgisinde ilerleyeceğiz. Bizler Medya Savunma Alanlarını düşmana mezar edeceğiz. Düşmanın adını dahi Kürdistan topraklarında  bırakmayacağız. Ne olursa olsun Önderliğimizi özgürleştireceğiz. Halkımız iradesine sahip çıkarak eylemsellikler yapmalıdır. Her Kürt  gencine çağrım, düşmanın özel savaşı ile ruhlarının erimesine izin vermemeli; dağlara çıkarak, düşman gerçekliğine karşı savaşmalıdır. El ele vererek savaşarak zaferi kesinleştirelim. Hep beraber Önderliğimizi özgürleştirelim.’’