Almanya'da bir araç yayaların arasına daldı, iki ölü

Almanya'da bir otomobil, sadece yayalara ayrılan bir alana daldı, iki kişi hayatını kaybetti. Olayın bir kaza mı yoksa saldırı mı olduğu henüz netleşmedi.

Trier kentinde, bir otomobil yayalarına arasına daldı. Olay, yayalara ayrılan bir alanda gerçekleşti.

İlk bilgilere göre en az 2 kişi hayatını kaybetti, 15 dolayında kişi de yaralandı.

Polis sürücünün gözaltına alındığını bildirdi. Mevcut durumda, olayın bir kaza mı, kasıtlı mı yoksa saldırı mı olduğu konusunda bir netlik yok.

Polis ve belediye, halkı kent merkezinde olayın yaşandığı alandan uzak durmaya çağırırken, geniş polisiye tedbirler alındı. Gözaltına alınan kişinin kimliği konusunda da bilgi verilmedi.

Aralık 2016'da Berlin'de DAİŞ çetelerinin kamyonla gerçekleştirdiği ve 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırıdan bu yana ülkede bir alarm durumu var.

2009'DAN BERİ 17 ARAÇLI SALDIRI GİRİŞİMİ ÖNLENDİ

İçişleri Bakanlığı'na göre 2009 yılından bu yana, çoğunluğu 2016'dan beri olmak üzere bu tip 17 saldırı girişimi önlendi.

Son olarak Dresde kentindeki bir sokakta 20 yaşındaki bir Suriyeli, yoldan geçen bir kişiyi bıçakla öldürmekle suçlanmış ve tutuklanmıştı.

SELEFİLERİN SAYISI İKİYE KATLANDI

2013 yılından bu yana, İçişleri Bakanlığı'na göre ülkede tehlikeli olarak değerlendirilen İslamcıların sayısı 615'e yükseldi. Ülkedeki selefilerin sayısı 11 bin olarak belirtiliyor. 2013 yılına kıyasla selefi sayısı ikiye katlanmış.

320 SORUŞTURMA

2020 yılında Almanya'da "İslamcı tehdit" ile bağlantılı olarak 320 yeni soruşturma başlatıldı.

Almanya aynı zamanda aşırı sağcı terörizm ile de karşı karşıya bulunuyor. Son iki yılda bir çok ölümcül saldırı aşırı sağcılar tarafından gerçekleşti.