Bismil’in üç mahallesinde baskın, işkence ve keyfi kazılar

Amed’in Bismil ilçesindeki üç mahalleye baskın düzenlendi. Bir ev sakini işkenceye maruz kaldı, evi yağmalandı, kepçe ile kazı yapıldı ve tehdit edildi.

Mezopotamya Ajansı’nın (MA) haberine göre 6 Nisan Salı günü Dicle, Dumlupınar ve Haciya Kurda (Kürtmen Hacı) mahallerinde Türk polisi tarafından baskınlar düzenlendi.

Saat 02.00’de başlayan baskınlar saat 8.00’e kadar sürdü. Mahalleler ablukaya alınırken, evlerde kazı yapmak için iş makineleri götürüldü.

Üç evde arama yapıldığı bildirildi. Dicle Mahallesi’nde 30 yaşındaki İbrahim Halil Ercan’a ait olan ve kısa bir süre tadilat nedeniyle boşaltılan evin içinde, bahçesinde ve yanındaki ahırda kepçelerle kazı yapıldı.

Aynı keyfi uygulamalar Dumlupınar ve Haciya Kurda mahallelerinde gerçekleşti.

Dumlupınar Mahallesi’nde bir akrabasında misafir kalan İbrahim Halil Ercan ve ev sakinlerinin, özel harekat polislerinin kötü muamelesi ve hakaretlerine maruz kaldığı bildirildi.

Dicle Mahallesi’ne götürülen Ercan’ın burada da işkenceye maruz kaldığı bilgisi verildi.

Ercan’ın gözlerinin bağlandığı, fiziki şiddete maruz kaldığı ve başına poşet geçirildiği kaydedildi.

Ercan’ın evinde olmadığı bir sırada, tadilat halindeki evinde yapılan aramada bir çekmecede bazı mühimmatların bulunduğu iddia edilerek, Ercan’ın “Bunları üstleneceksin, yoksa seni öldürürüz” şeklinde tehdit edildiği belirtildi. Aramalar ardından Ercan gözaltına alınarak, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü ve gözaltı süresi uzatıldı.

Avukatı ile görüşebilen Ercan’ın saatlerce işkence gördüğünü belirttiği kaydedildi. Avukata göre müvekkilinin gözaltı sırasında çekilen fotoğraflarda yüzünde ve başında işkence izleri görülüyor. Avukatlar işkence nedeniyle suç duyurusunda bulunurken, Ercan’ın 12 Nisan Pazartesi günü adliyeye çıkarılması bekleniyor.