Ebdî: Suriye'nin garantisi olacak askeri gücü oluşturacağız

QSD Genel Komutanı Mazlum Ebdî, yeniden yapılanmaya gideceklerini, Suriye’nin garantisi olacak bir askeri gücün temellerini atacaklarını açıkladı.

Hesekê’de bulunan QSD Komutanlığı’nda 600 delegenin katılımıyla QSD bileşenleri, “Terörün Bitirilmesinden İstikrarın Sağlanmasına” sloganıyla yıllık toplantısını düzenleniyor.

TOPLANTI GÜNDEMİNDE NELER VAR?

Toplantıda konuşan QSD Genel Komutanı Mazlum Ebdî, "DAİŞ’e karşı Uluslararası Koalisyon ile birlikte elde ettiğimiz zaferin ardından QSD bileşenleri yıllık toplantısını gerçekleştiriyoruz. Toplantıda askeri ve siyasi başarılar, DAİŞ’in yenilgisinin ardından tüm Suriye bölgelerinde güvenlik ve istikrarın sağlanması amacıyla askeri operasyonların esaslarını oluşturmak için eksiklik ve yetersizlikler değerlendirilecektir" dedi.

'SURİYE'NİN GARANTİSİ OLACAK ASKERİ GÜÇ...'

DAİŞ’le mücadelede yeni döneme dikkat çeken Ebdî, şöyle konuştu: "Bu toplantı, özgür ve birlik içindeki bir Suriye’nin garantisi olacak askeri bir gücün oluşturulmasının temeli olacak. Bugün geleceğimize yönelik tehditlerle karşı karşıyayız. Ülkemizi yıkıma uğratmakta ısrarcı olan DAİŞ’e karşı mücadelede yeni aşamanın daha zorlu ve zahmetli olduğunu belirtiyoruz. Bölgede DAİŞ hücre yapılanmaları bulunuyor ve sivil yerleşim alanlarında bulunuyorlar. Bu nedenle toplanmamızın ana gündemi DAİŞ’e karşı mücadeledir.”

'TÜRK DEVLETİ, DAİŞ'LE MÜCADELEYİ ENGELLİYOR'

Ebdî, Türk devletinin saldırı ve tehditlerinin DAİŞ’e karşı mücadeleye etkisine değinerek, "Daha önce de Türk devletinin Efrîn’e saldırılarının Demokratik Suriye Güçleri’nin DAİŞ’e karşı mücadelesini olumsuz etkilediğini, güçlerimize yönelik tehditlerinin Uluslararası Koalisyon’la birlikte DAİŞ’in yenilgisi için oluşturulan planları engellediğini belirtmiştik” diye belirtti.
'Güvenli bölge' tartışmalarına ilişkin ise Ebdî, bölgeye yönelik bir saldırı gerçekleşmemesi ve istikrarın korunması amacıyla sınırda noktaların belirlenmesi için ABD aracılığıyla Türkiye ile görüşmeler yapıldığını aktardı.

'SURİYE'DE BARIŞ SAĞLANMASI İÇİN...’

Suriye’de barışın sağlanması için Efrîn halkının evlerine dönmesi gerektiğine vurgu yapan Ebdî, “Türkiye ile aramızda barışın sağlanması için Efrîn önemli bir adım. Halkın bölgeye dönmesi temel noktadır ve gerçekleşmeden de Suriye’de barış sağlanamaz” dedi.

ŞAM'A ÇAĞRI

Şam’a diyalog çağrısı yapan Ebdî, “Suriye hükümetine Demokratik Özerk Yönetim’in statüsünün tanınması ve Suriye’deki Kürt halkının meşru haklarının tanınması temelinde bir siyasi çözüm için Özerk Yönetim ve Demokratik Suriye Güçleri temsilcileriyle diyalog çağrısı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

YENİDEN YAPILANMA

Toplantıda QSD’nin yeniden yapılanmasının da konuşulacağını belirten QSD Genel Komutanı Mazlum Ebdî, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Demokratik Suriye Güçleri’nde yeniden yapılanmaya gidiyoruz. Bu alanda birçok başarı elde ettik. Tüm bölgelerde askeri meclis kuruluşuna başladık ve uzman birimler hazırlığı yapıyoruz. Bugünkü toplantıda tüm meclislerin yer aldığı genel bir meclis mekanizmasını oluşturmak üzere Demokratik Suriye Güçleri’ni yeniden yapılandırmaya gideceğiz.”