Gerilla TV’den Iğdır’da 15 askerin öldüğü eylemin görüntüleri

Gerilla TV, HPG gerillalarının 26 Kasım günü Iğdır’da Türk ordusuna ait zırhlı bir araca yönelik gerçekleştirdiği eylemin görüntülerini yayınladı.

İnternet üzerinden yayın yapan Gerilla TV’de yayınlanan görüntülerde, Kirpi tipi zırhlı bir aracın yakın mesafeden vurulduğu görülüyor. Görüntülerde, gerillalar zırhlı araca tamamen yanaşıyor.

Eyleme ilişkin yer alan bilgide, bu eylemin Serhat Eyaleti’nde başlatılan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında 26 Kasım günü saat 02.00’de gerçekleştiği belirtiliyor.

Gerilla eyleminde Iğdır’ın Aralık ilçesine bağlı Axurî Karakolu’ndan ilçe merkezi istikametinde ilerleyen Kirpi tipi zırhlı bir araç hedef alınmıştı.

HPG kaynaklarına göre yakın mesafeden yoğun ateş altına alınan zırhlı aracın üzerine kadar giden gerillalar, aracı yakarak tümden imha etti. Bu eylemde en az 15 askerin öldüğü bildirilmişti.

HPG, eylem ardından alana müdahale etmek isteyen çevre karakolların da gerilla güçleri tarafından etkili şekilde vurulduğunu belirtiyor.

Aynı kaynaklar, işgalci Türk ordusunun sabah saat 07.00’a kadar araç enkazı ve asker cenazelerini alandan uzaklaştıramadığını ifade ederken, “Gerçekleştirilen bu eylem PKK’nin 41’inci yılını selamlamak amacıyla yapılmıştır” dedi.