HBDH Milisleri: Filistin halkıyla dayanışmaya çağırıyoruz

İsrail’in Filistin halkına saldırıları karşısında HBDH milisleri “Siyonizmi döktüğü kanda boğacağız” yazılı pankart asarak çevre halkını Filistin halkıyla dayanışmaya çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) şunları belirtti: “Deniz Gezmişlerin, Mahsum Korkmaz’ların Türkiye ve Kürdistan’dan yola çıkarak işgalci-sömürgeci İsrail’in saldırılarına karşı Filistin cephelerinde dalgalandırdıkları enternasyonalizm bayrağı, Filistin’de temelini attıkları birleşik devrim mücadelesi HBDH’ta büyüyor.

Bölgede İsrail’in ekonomik ve askeri ortağı olan AKP-MHP faşizmi sözde Filistin halkının yanında gözüküyormuş gibi yaparak bölgede büyüttüğü işgalci-sömürgeci faaliyetleri, İsrail’e verdiği desteği gizlemeye çalışıyor. Savaş ekonomisi üzerinden ayakta duran katil Türkiye ve İsrail devletleri mazlum halkların üzerine bomba yağdırarak ayakta kalmaya çalışıyor.

Bu kan emici, barbar, insanlık dışı sistem karşısında adımları ile öncü olan Denizlerin, Egidlerin yolunda Filistin halkıyla birlikte siyonizme ve faşizme karşı mücadeleyi yükselteceğiz. Tüm Türkiye ve Kürdistanlı devrimcileri Filistin halkın gerçek dostları kimdir göstermeye, Filistin halkıyla dayanışmak ve İsrail’in saldırılarını durdurmak için ayağa kalkmaya çağırıyoruz.”