HPG: Amed’de 6 kadın yoldaşımız şehit düştü

HPG, Türk ordusunun Amed’in Şehit Remzi alanına yönelik başlattığı işgal saldırısında 6 kadın gerillanın şehit düştüğünü açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

ZENDURA’DA HAVADAN EYLEM

“Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetlerimiz; 10 Mayıs günü saat 12:00 ve 13:00’da Metina bölgesine bağlı Zendura Tepesi’nde konumlanan işgalcileri havadan hedefleyerek iki eylem gerçekleştirmiştir. Başarıyla gerçekleştirilen her iki eylemde Zendura Tepesi’ndeki işgalciler tam isabetle vurulmuştur.

AMED’DE İŞGAL SALDIRISI VE ÇATIŞMA

27 Nisan günü işgalci Türk ordusu Amed eyaletinin Şehit Remzi alanındaki Helezilê bölgesine dönük bir operasyon başlatmıştır. Bu arazinin belirli yerlerine fotokapanlar yerleştirmiştir. Sonra bu operasyon 28 Nisan günü genişlemiş, 29 Nisan günü saat 05:30’da Kurtê köyü yakınlarında güçlerimiz ile düşman arasında ilk temas yaşanmıştır. Çatışmaların başlamasıyla birçok işgalci cezalandırılıp yaralanınca, işgalciler saat 06:00’da kendilerini bir kademe geri çekerek alanı savaş uçakları ile bombalamıştır. Daha sonra saat 06:10’dan 07:40’a kadar saldırı helikopterleri çatışma yerini bombalamıştır. Gün boyunca süren çatışmalarda Nujin, Berfin, Besê, Eser, Jiyan ve Tekoşin yoldaşlarımız kahramanca çatışarak şehadete ulaşmışlardır. İşgalci Türk ordusunun bu alandaki operasyonu 5 Mayıs günü geri çekilmiştir.

Bu çatışmalardaki yoldaşlarımız şehadete ulaştıkları için cezalandırılan ve yaralanan düşman sayısı netleştirilememiştir.

Şehit yoldaşlarımızın kimlik bilgileri netleştiğinde halkımız ve kamuoyu ile paylaşılacaktır.

HAVA SALDIRILARI SÜRÜYOR

İşgalci Türk ordusu Medya Savunma Alanları’na helikopter ve savaş uçakları ile saldırılar gerçekleştirmiştir.

Yapılan saldırı ve bombardımanların ayrıntıları şu şekildedir;

10 Mayıs günü saat 14:10’da Metina bölgesine bağlı Zendura Tepesi savaş uçakları ile bombalanmıştır. Aynı gün saat 21:00’dan 22:00’a kadar Kêste ve Zendura Tepesi arazileri saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.

10 Mayıs günü saat 19:30’da Zap bölgesine bağlı Sîda yamaçları ve Çemço vadisi savaş uçakları ile bombalanmıştır. Bu bombardıman sonucunda arazide yangın çıkmıştır.

10 Mayıs günü saat 21:00’dan 00:30’a kadar Avaşin bölgesine bağlı Şukê, Mervanos ve Mamreşo alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”