HPG, Colemêrg şehitleri Kandil ve Kendal’ı andı

HPG BİM, 14 Haziran günü Hakkari’nin (Colemêrg) Çiyayê Reşkê alanında işgalci Türk ordusunun düzenlediği operasyonda çıkan çatışmada şehit olan Kandil Mazlum (Dersim Ahme) ile Kendal Umut’u (Mervan Abi) andı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) 14 Haziran günü şehit düşen HPG gerillası Kandil Mazlum ile Kendal Umut’u andı.

HPG BİM açıklamasında şunları belirtti: “11 Temmuz tarihli açıklamamızda 14 Haziran günü Colemêrg’e bağlı Çiyayê Reşkê alanında başlayan operasyon sürecinde ağır çatışmaların yaşandığını, bu çatışmalarda işgalci düşmana ağır darbeler vuran Kandil ve Kendal yoldaşlarımızın şehadete ulaştıkları bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Kandil Mazlum
Adı Soyadı: Dersim Ahme
Doğum Yeri: Amude
Anne - Baba Adı: Hediye - Yusuf
Şehadet Tarihi ve Yeri: 14 Haziran 2020 / Botan

 

Kod Adı: Kendal Umut
Adı Soyadı: Mervan Abi
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Songül - Sıddık
Şehadet Tarihi ve Yeri: 14 Haziran 2020 / Botan

 

ROJAVA DEVRİMİNİN YARATTIĞI DEĞERLERİ KORUMAK İÇİN MÜCADELE SAFLARINA KATILDI

Kandil Arkadaşımız Rojavayê Kürdistan’ın Amudê kentinde yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Sömürgeci devletlerin Kürdistan’da uyguladığı katliamlarına tanıklık etmiş ve düşmana olan kinini her gün daha da büyütmüştür. Üniversite sürecindeyken tüm dünyayı sarsan ve halklara umut kaynağı olan Rojava Devrimi başladığında Kandil yoldaşımız da kahraman Kürt gençlerinin yarattığı değerleri korumak için devrim mücadelesine katılmıştır. Yurtseverlik duygularıyla büyüyüp yetişen Kandil arkadaş bu devrim mücadelesinde Önderlik gerçeğini daha yakından tanıma fırsatı bulur. Bu temelde tüm mücadelesini ülkesinin ve halkının özgürlük mücadelesi olarak derinleştirerek Apocu gençliğin örgütlendirilmesi ve devrime katılması faaliyetlerinde bulunmuştur. Uzun zaman gençlik çalışmalarında kalan Kandil yoldaşımız 2015 yılında işgalciliğe karşı olan mücadelesini Kürdistan dağlarında yürütme kararı alarak gerilla saflarına katılmıştır. Kandil yoldaşımız aldığı örgüt eğitimi ile mütevazi, fedakar ve yurtsever özellikleriyle derin bir yoldaşlık ve Apocu militan kişilik kazanarak devrim çalışmalarına bir çok alanda büyük emeklerle katılmıştır. Efrîn’de, Rojhilat Kürdistanı’nda ve son olarak Agitlerin mekanı olan Botan’da işgalci Türk devletine karşı direniş cephesinde yer alarak büyük bir kahramanlık ve sonsuz bir emeğin sahibi olmuştur. Kandil yoldaşımız soluksuz devrim yürüyüşünde mücadele yürüttüğü her alanda mücadeleci, emekçi ve Apocu fedai kişiliğiyle her zaman derin bir iz bırakmıştır.

KİMLİK ARAYIŞINI ÖZGÜR KÜRDİSTAN DAĞLARINDA SÜRDÜRDÜ

Kendal yoldaşımız yurtsever ve değerlerine bağlı bir ailede dünyaya gelmiştir. Özgürlük mücadelesinde büyük bedeler ödemiş ve her zaman direnişleriyle bilinen bir çevrede şekillenen Kendal yoldaşımız, daha genç yaşta Önder Apo’nun felsefesiyle tanışmıştır. Faşist Türk devletinin asimilasyon merkezleri haline getirdiği ve Kürt halkını kendi olmaktan çıkarmayı hedefleyen okullarında kimlik arayışına giren Kendal yoldaşımızın, özgür kimliğini Kürdistan’ın Özgürlük Dağları’nda bulması zor olmamıştır. Halkımıza yönelik yoğun saldırıların olduğu bir dönemde vicdani bir çıkış yaparak gerilla saflarına katılan Kendal yoldaşımız, kısa bir sürede asimilasyoncu sistemin etkilerini üzerinden atarak öz kimliğiyle buluşmasını bilmiştir. Önder APO’nun ‘Xwebûn’ olarak ifade ettiği Kürt’ün kendi olma arayışında mücadeleci bir savaşçı olan Kendal yoldaşımız, DAİŞ faşizminin Maxmur ve Şengal’e saldırdığı bir dönemde, bu alanlardaki halkımızın korunması için geliştirilen tarihi direnişe katılarak, buralarda halkımızın soykırımdan geçirilmesinin önlenmesinde önemli roller üstlenmiştir. Kendal yoldaşımız Apocu militan kişiliğin en önemli özelliklerinden olan mütevaziliği kendisi için ilke edinmiş ve bu temelde kendisini halkına karşı sürekli borçlu hissetmiştir. Doğduğu topraklara bu sefer bir Özgürlük Gerillası olarak dönen Kendal yoldaşımız, halkına olan borcunu faşist Türk Ordusuna karşı son mermisine kadar savaşarak ödemesini bilmiştir.

Değerli kahraman yoldaşlarımızın şehadetlerinden dolayı başta değerli ailelerine ve yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, yoldaşlarımızın mücadelesini zaferle taçlandırana kadar mücadele etme sözümüzü yineliyoruz.”