HPG’den Şemdinli’de eylem

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla güçlerinin Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde işgalci Türk ordusuna ait bir aracı vurduğunu bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan HPG-BİM, “Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 1 Ağustos günü saat 08.20'de Hakkari'nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Bezelê karakolu ve Bezeno köyü arasında bulunan yol üzerinde işgalci TC ordusuna ait amarog tipi bir araca yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir” dedi.

HPG-BİM, “Düşman aracının darbelendiği bu eylemdeki cezalandırılan ve yaralanan asker sayısı tespit edilememiştir” diye ekledi.

Türk devletinin Cudi Dağı bölgesinin bombaladığı ve operasyon başlattığı bilgisini de veren HPG-BİM, şunları belirtti:

“25 ve 30 Temmuz günleri arasında işgalci TC ordusu Şırnak'ın Cudi Dağı bölgesine bağlı Girê Çolya, Hesena ve Navsera Cudi alanlarını obüs, havan ve taarruz helikopterleri ile bombalamıştır. 30 Temmuz günü işgalci güçler Navsera Cudi alanında Skorsky helikopterler ile indirmeler yaparak bir operasyon başlatmıştır. Bu operasyon 1 Ağustos günü sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir.”

Aynı açıklamaya göre 28 Temmuz günü işgalci Türk ordusu Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kato Qewala alanına yönelik hava saldırısı gerçekleştirdi. Açıklamada, “Düzenlenen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır” denildi.