HPG'den gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin açıklama

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgalci Türk ordusunun saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. 

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

HAKKARİ

"21 Mayıs günü güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Tepê Ser Zêr alanında hareket halinde bulunan işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür.

22 Mayıs günü (bugün) saat 06.00’da güçlerimiz, yine Çelê’ye bağlı Stuna Tepesi’nde konumlanan işgalcilere yönelik suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 asker öldürülmüştür.

AMED

30 Nisan tarihinde işgalci TC ordusu Amed’in Şehit Remzi bölgesine bağlı Zenga Sor ve Xoser köyleri arasındaki alanda bir operasyon başlatmıştır. Taarruz tipi helikopterlerin desteğinde Skorsky helikopterlerle alana indirmeler yapan işgalciler, 1 Mayıs günü sabah saatlerinde sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir.

2 Mayıs günü işgalci TC ordusu Şehit Remzi bölgesine bağlı Zenga Sor alanında tekrar bir operasyon başlatmıştır. Skorsky helikopterler ile alana indirmeler yapan işgalciler ile güçlerimiz arasında çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmada son mermisine kadar kahramanca savaşan bir arkadaşımız şehit düşerken, Xebat Rodi ismindeki bir şahıs ise düşman güçlerine teslim olmuştur. İşgalciler 15 Mayıs günü Zenga Sor ve Herezine köyleri çevresinde operasyonu genişletmiş ve bu operasyon aynı gün alandan geri çekilmiştir. İşgalciler Bulgur Dağı çevresinde ise pusulama faaliyetlerini devam ettirmektedir. Çatışmada şehadete ulaşan arkadaşımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

AĞRI

12 Mayıs günü saat 13.00’da işgalci TC ordusu Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesine bağlı Glidağ alanını savaş uçakları ile bombalamıştır. Bombardıman ardından işgalciler alanda bir operasyon başlatmıştır. Bu operasyonda Seydo Qamışlo arkadaşımız düşman güçlerine esir düşmüştür. 13 Mayıs günü sabah saatlerinde operasyon alandan geri çekilmiştir. Yaşanan bombardımanlarda ise herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.

ŞIRNAK

13 Mayıs günü saat 20.15’te işgalci TC ordusu Şırnak’ın Besta bölgesine yönelik hava saldırısı gerçekleştirmiştir. Bu saldırılarda Dıjwar ve Harun arkadaşlarımız şehadete ulaşmıştır.

Kod Adı: Dıjwar Gabar
Adı Soyadı: Nurullah Kayaş
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Ayşe – Tahir
Şehadet Tarihi ve Yeri: 13 Mayıs 2020 / Besta

 

Kod Adı: Harun Gever
Adı Soyadı: Cihan Ağırbaş
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Makbule – Nusret
Şehadet Tarihi ve Yeri: 13 Mayıs 2020 / Besta

14 Mayıs günü işgalci TC ordusu Besta bölgesine bağlı Kurta Xanê alanında bir operasyon başlatmıştır. Bu operasyon 16 Mayıs gününe kadar devam etmiştir. İki gün boyunca süren operasyonda Agit ve Sabır arkadaşlarımız şehadete ulaşmıştır.

Kod Adı: Agit Awyer
Adı Soyadı: Teymur Fereci
Doğum Yeri: Sine
Anne - Baba Adı: Meli – Nasır
Şehadet Tarihi ve Yeri: 15 Mayıs 2020 / Besta

 

Kod Adı: Sabır Sipan
Adı Soyadı: Semir Sait Xelef
Doğum Yeri: Derik
Anne - Baba Adı: Ayşe – Sait
Şehadet Tarihi ve Yeri: 15 Mayıs 2020 / Besta

Farklı tarihlerde Kürdistan’ın farklı bölgelerinden Özgürlük Mücadelesi’ne katılan Dıjwar, Harun, Agit ve Sabır yoldaşlarımız Kürdistan’da yürütülmeye çalışılan ihanete, sömürgeciliğe ve işgale karşı direnişçi ruhlarını ve toprak sevgilerini ön plana koyarak en aktif bir şekilde mücadele vermişlerdir. Özgür Önderlik ve Özgür Kürdistan şiarı ile Kuzey Kürdistan’da görkemli tarihi direnişin içerisinde olan yoldaşlarımız, işgalcilere karşı kahramanca savaşarak şehitler kervanına katılmışlardır. Gerçekleştirilen bu saldırılar karşısında dönemin kahramanlık ruhunun nasıl olması gerektiğini bizlere gösteren kahraman şehitlerimizi saygıyla anıyor ve değerli aileleri ile yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Her dört yoldaşımız şahsında tüm devrim şehitlerimize, zafere ulaşana dek amansız bir mücadelenin sahibi olacağımızın sözünü veriyoruz.  

SAVAŞ UÇAKLARI DEŞTA KAFYA'YI BOMBALADI

20 Mayıs günü saat 12.00 sularında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Gare bölgesine bağlı Deşta Kafya alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır."