HPG gerillalarının cenazeleri hastane morgunda bekletiliyor

Şırnak Devlet Hastanesi morgunda bekletilen ve farklı tarihlerde çıkan çatışmalarda şehit olan HPG gerillalarının cenazeleri, ailelerin DNA örnekleri vermesine rağmen, ailelerine teslim edilmiyor.

Şırnak’ta Cudi ve Gabar Dağları ile Besta Dereler bölgesinde farklı tarihlerde çıkan çatışmalarda şehit olan 8 HPG gerillasının cenazesi, 33 gündür Şırnak Devlet Hastanesi Morgu'nda bekletiliyor. Cenazeleri almak için başvuruda bulunan aileler, “DNA testinin çıkmadığı” gerekçesiyle cenazeleri verilmiyor.

Çatışmada yaşamını yitiren Şilan Polat’ın Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan ailesinin avukatı Necat Polat, bugüne kadar aileye herhangi bir bilginin verilmediğini aktararak şunları söyledi: "2 Ekim'de aileye çocuklarının cenazesinin Şırnak Devlet Hastanesi'nde olduğuna ilişkin haber verildi. 5 Ekim'de aile Şırnak Devlet Hastanesi'ne giderek DNA için kan örneği verdi. O günden bu yana aileye herhangi bir bilgi verilmemiştir. En son Pazartesi savcılığa yaptırdığımız sorgulamaya göre daha DNA sonuçlarının çıkmadığı bilgisi verildi bize. Tabii ki bizim açımızdan cenazenin bize ait olduğuna dair resmiyet kazanmamış. Yani DNA sonucunu almadan ya da başka yollardan resmi olarak cenazenin bize ait olduğu teyit edilmeden beklemekten başka bir seçeneğimiz yok. Bu çerçeve de bizlere bir açıklama yapılabilir. Eğer iş resmiyet kazanırsa ve ailenin talebi olursa gerekli adli süreci takip edeceğiz."