HPG: Gever’de 6 işgalci cezalandırıldı, 1 Kirpi imha edildi

HPG, Gever’den Wargenima Karakolu’na doğru hareket eden işgalcilere ait konvoyun YJA Star güçlerince sabotaj taktiğiyle vurulduğunu belirtti. Geçekleştirilen eylemde 1 Kirpi imha edilirken, tespit edilen 6 işgalci cezalandırıldı, 10'u da yaralandı.

 

HPG Basın İrtibat Merkezi, eylem ve işgal saldırılarının ayrıntılarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

27 Temmuz günü Xakurkê bölgesine bağlı Girê Şehîd Derwêş ve Gundê Xelîfan alanları arasındaki arazide hareket halinde olan işgalciler, güçlerimiz tarafından sabotaj taktiğiyle vurulmuştur. Gerçekleştirilen bu başarılı eylemde en az 1 işgalci cezalandırılmıştır.

27 Temmuz günü saat 11:30’da Colemêrg’in Gever ilçesinden Wargenima Karakolu’na doğru hareket eden işgalci TC ordusuna ait askeri konvoy, YJA Star güçlerimiz tarafından Banê ve Yekmala Jêr köyleri arasında denetim altına alınarak sabotaj taktiğiyle vurulmuştur. Geçekleştirilen bu başarılı eylem sonucunda hedeflenen 1 Kirpi tipi askeri araç imha edilmiş, en az 6 işgalci cezalandırılmış ve 10 işgalci de yaralanmıştır.

Eylemin ardından işgalci TC ordusu; Gever, Şemzînan ve Yekmala Jêr arasındaki yolu uzun süre trafiğe kapatarak kayıplarını ve araç enkazını alandan uzaklaştırmıştır.

Avaşîn bölgesinde;

27 Temmuz günü 23:00 – 00:00 saatleri arasında işgalci TC ordusu Girê Sor alanında bulunan savaş tünellerini ve saat 01:00’da da Werxelê alanında bulunan savaş tünellerini patlayıcılarla bombalamıştır.

27 Temmuz günü 23:00 – 00:30 saatleri arasında Mervanos, Banista ve Tabura Ereba alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmış ve Werxelê alanında bulunan savaş tünelleri saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.  

27 Temmuz günü 22:30 – 23:30 saatleri arasında Heftanîn bölgesine bağlı Xantur yamaçları saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır. Bombardıman sonucunda arazide çıkan yangın hala devam etmektedir.

27 Temmuz günü Xakurkê bölgesine bağlı Şekîf alanı sınır karakollarından atılan obüs ve havanlar ile bombalanmıştır. Aynı gün 16:30 – 17:30 saatleri arasında Şekîf ve Sinînê alanları savaşa uçaklarıyla bombalanmış; saat 21:30’da da Şekîf alanı saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.

27 Temmuz günü 22:30 – 00:30 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı Cîloya Biçûk ve T Harfi alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır. Aynı saatlerde işgalci TC ordusu Girê Şehîd Serxwebûn alanında bulunan güçlerini değiştirmiş ve T Harfi alanını saldırı helikopterleriyle bombalamıştır.

27 Temmuz günü 23:00 – 01:00 saatleri arasında işgalci TC ordusu Metîna bölgesine bağlı Girê Koordîne, Girê Azad ve Boxaza Girê Azad’da bulunan güçlerini helikopterler ile değiştirmiştir.

Gerçekleştirilen bu saldırılarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”