HPG, şehit düşen gerillanın kimliğini açıkladı

HPG, Ahmed Şexmus (Amed Dorşin) adlı gerillanın 22 Ocak tarihinde işgalci Türk ordusunun hava saldırısı sonucu şehit düştüğünü duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi, hava saldırısında şehit düşen gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“30 Ocak 2021 tarihli açıklamamızda 22 Ocak 2021 günü Heci Umran ve Berdesorê alanlarının savaş uçaklarıyla bombalandığını ve bu bombalamalar sonucu Amed Dorşin yoldaşımızın şehadete ulaştığını belirtmiştik.

Şehadete ulaşan yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Amed Dorşin
Adı Soyadı: Ahmed Şexmus
Doğum Yeri: Hesekê
Anne – Baba Adı: Fatma – Şexmus
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 Ocak 2021 / Medya Savunma Alanları

Kürdistan Özgürlük Gerillası karşısında ağır yenilgiler yaşayan işgalci Türk ordusu, yaşadığı hezimetin üstünü örtmeye çalışmak ve kendisini gerilla karşısında başarılı göstermek için elindeki tekniği hunharca kullanmaktadır. Fakat tüm insanlık dışı saldırılarına rağmen bırakalım gerillanın yenilgiye uğraması, bilakis Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın Türk sömürgeciliğine karşı daha da bilenmesine neden olmuştur. Son olarak Garê alanında gerçekleşen tarihi zafer Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın sahip olduğu fedai ruhun önemli bir yansımasıdır. Kuşkusuz bu ruhun en büyük yaratıcıları ve temsilcileri kahraman şehitlerimizdir. Şehadete ulaşan her bir yoldaşımız bu hakikatte eriyerek ve birer özgürlük meşalesi olarak biz yoldaşlarının ve halkımızın yolunu aydınlatmaya devam edecektir.

Amed yoldaşımız, partimiz PKK’nin halklaştığı ve Önder Apo’nun fikirlerinin pratikleştiği Rojava’nın Hesekê alanında yurtsever ve özgürlük mücadelesinde bedel ödeyen bir ailede dünyaya gelmiştir. Ailesinin yurtsever olmasından kaynaklı Kürdistan Özgürlük Hareketi’ni yakından tanıma fırsatı bulan Amed yoldaşımız Rojava Devrimi ile birlikte aktif olarak devrim mücadelesine katılmıştır. Amed yoldaşımız bir süre toplumsal çalışmalarda kaldıktan sonra Rojava Devrimi’nin ideolojik muhtevası olan Önder Apo’nun fikirlerini daha iyi anlayabilmek ve kendi deyimiyle ‘’özüyle buluşmak için’’ yüzünü Kürdistan dağlarına dönmüştür.

Amed yoldaşımız gerillaya katıldıktan sonra büyük bir özveri ile gerilla ve dağ yaşamına uyum sağlamış, adeta bütünleşmiştir. Dağın öğretici yanıyla erkenden tanışan Amed yoldaşımız Önder Apo’nun paradigması temelinde ciddi bir yoğunlaşma yaşayarak halkımızın toplumsal gerçekliğini daha iyi anlama arayışına girmiştir. Bu arayışları neticesinde toplumsal gerçekliğinin, dolayısıyla kendi gerçekliğinin farkına varmayı başarmıştır. Farkına varmak aynı zamanda değişimin ve dönüşümün de ilk adımı olduğu için Amed yoldaşımız Apocu militan özellikleri kısa sürede kazanmış ve öncü bir gerilla olmayı başarmıştır. Gerilla yaşamı boyunca sadeliği ve mütevazılığı ile öne çıkan Amed yoldaşımız düşmana karşı olan öfkesiyle de örnek bir militan duruşa sahip olmuştur. Amed yoldaşımız her koşul altında Önderliğe ve şehit yoldaşlarına bağlılığını korumasını bilmiş ve devrime olan inancını büyük bir heyecanla pratik çalışmalarına yansıtmıştır. Böylece yoldaşların yoldaşı olmayı başaran Amed yoldaşımız son nefesine kadar bu özelliklerinden taviz vermeyerek şehitler kervanına katılmıştır.

Amed yoldaşımızın başta değerli ailesi olmak üzere Rojava ve tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, Kürdistan’ın özgürlüğü yolunda şehadete ulaşan tüm yoldaşlarımıza verdiğimiz ‘’Özgür Önderlik, Özgür Kürdistan’’ sözümüzü yineliyoruz.”