HPG, Siirt şehitlerini andı

HPG BİM, 28 Temmuz günü Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı Geliyê Bombat alanında şehit düşen HPG gerillaları Agit Pirsus kod adlı Vedat Ok ile Zinar Raperin kod adlı Davut Tül’ü andı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) şunları belirtti: “22 Ağustos 2020 tarihli açıklamamızda Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı Geliyê Bombat alanında güçlerimiz ile işgalci TC ordusu arasında çatışma çıktığını ve 5 gün boyunca devam eden çatışmalarda çok sayıda işgalcinin cezalandırıldığını, Agit ve Zinar yoldaşlarımızın büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek son mermilerine kadar savaşarak şehitler kervanına katıldığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Agit Pirsus
Adı Soyadı: Vedat Ok
Doğum Yeri: Urfa
Anne – Baba Adı: Saliha – Hasan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 28 Temmuz 2020 / Siirt

 

Kod Adı: Zinar Raperin
Adı Soyadı: Davut Tül
Doğum Yeri: Van
Anne – Baba Adı: Aygül – İbrahim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 28 Temmuz 2020 / Siirt

 

BÜYÜK BİR KAHRAMANLIK ÖRNEĞİ SERGİLEDİLER

Kürdistan tarihinde yer edinmiş binlerce kahramanlık örneği bilinmektedir. Kürt halkı toplumsal yapısı ve gelenekleri ile direnişçi bir halk olduğunu, hiçbir zalim ve zulme karşı boyun eğmediğini inkar edilemez bir hakikat olarak kanıtlamıştır. Önder Apo’nun emsalsiz çıkışı ve başlattığı özgürlük mücadelesi, bu direnişçi mirası devralarak mücadelesinin karakteri olarak belirlemiş ve efsanevi PKK direnişi olarak somutlaştırmıştır. Tarih boyunca yaptığı katliamlarla soykırımcılığını ispatlamış olan faşist Türk devletine karşı verilecek özgülük mücadelesinin ancak çetin bir direnişle başarılacağını ve on yıllarca oluşturulan korku duvarlarını ve ölüm sessizliğini yıkmanın büyük bedeller gerektiğini en Kürt halkı bilmektedir. Onurlu ve direngen Kürt halkı PKK öncülüğünde büyük bir cesaretle her şeyi göze alarak yarım asrı bulan destansı özgürlük mücadelesi vermektedir. Bu mücadele her gün büyümekte ve adım adım zafere yaklaşmaktadır. Özgürlük mücadelesinin büyük öncü kahramanları da destansı direnişleriyle hiç tereddüt etmeden kendilerini feda ederek, işgalcilerin tüm saldırılarını boşa çıkarmış, Kürt halkının özgürlük yürüyüşünde her türlü engeli kaldırmışlardır.

Agit ve Zınar yoldaşlarımız da Garzan yöresinde beş gün boyunca geliştirdikleri savaş pratiği ile büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek işgalci Türk ordusunu tarumar etmişlerdir.

Agit ve Zinar yoldaşlarımızın destansı direnişi, işgalci Türk devletinin her türlü ahlaksız ve vahşi saldırısına karşı büyük bir cevap olmuştur. İşgalcilerin ve işbirlikçilerin hevesleri bir kez daha kursaklarında kalmıştır.

PKK direnişi Kürt halkı için yaşam biçiminin, inancın, varlık ve özgürlüğünü sağlamanın adı olmuştur.  Agit ve Zinar yoldaşlarımız direniş cephesindeki sarsılmaz iradeleriyle düşmanla çarpışırken, tek amaçları Kürt halkın özgürlüğü ve kahraman şehitlerimizin amaçlarını gerçekleştirmek olmuştur. İşgalci ve soykırımcı Türk devletinin zulmüne son vermenin yegâne yolu kahraman şehitlerimizin yolunda yürümekten ve kutsal amaçlarına sahip çıkmaktan geçmektedir. Agit ve Zinar yoldaşlarımız, direnişleriyle biz geride kalan ardıllarına zafer perspektifi vermektedirler.

Bu temelde başta kahraman şehit yoldaşlarımızın değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve kahraman şehit yoldaşlarımızın bize bıraktığı direniş mirasını zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz.”