HPG: Van şehitlerimizi saygıyla anıyoruz

Van’da 2019 yılında şehit düşen 4 gerillayı anan HPG, “işgalci Türk devletinin her türlü saldırısına karşı çelikten bir iradeyle karşı koyarak yeni dönem gerilla tarz ve taktiğinin pratikleşmesinde rol oynamışlardır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Van’da şehit düşen 4 gerillanın kimliklerini açıkladı.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“2019 yılının Ekim ayında Wan’ın Şax (Çatak) ilçesinde işgalci TC ordusu ile güçlerimiz arasında çatışma çıkmış, yaşanan çatışmalarda Deştan Mordem, Sarina Agit, Zeynep Arin Kop ve Sarina Tekoşin yoldaşlarımız büyük bir kahramanlıkla işgalcilere karşı savaşarak şehadete ulaşmışlardır.

Sömürgeci TC devleti tüm evrensel normları ayaklar altına alarak her türlü ahlak dışı yöntemlerle hunharca bir şekilde halkımıza ve özgürlük gerillasına karşı kirli bir savaş yürütmektedir. TC faşizmi halkımıza ve özgürlük gerillasına karşı her türlü savaş yöntemini reva görmekte ve ‘’terörizm ile mücadele’’ kisvesi altında özgürlük mücadelesini karalamaya ve katliamlarını meşrulaştırma çabasındadır. Her ne kadar bazı batılı devletler TC faşizmini desteklese de, dünya kamuoyu gerçek anlamda küresel terörizmi finanse eden, çeteleri kullanan ve herkese karşı saldırtan devlet yapısı olduğunu çok iyi bilmektedir. Demokratik dünya kamuoyu ve özgürlükçü halkları Kürdistan halkının özgürlük mücadelesini merakla takip etmekte, desteklemekte ve sahiplenmektedir. Onur mücadelemizin dünya halkları tarafından takdir edilmesi ve sahiplenilmesi Önder Apo’nun tüm insanlığın özgürlüğü için geliştirdiği felsefesi ve demokratik ulus paradigması, İmralı’daki eşsiz direnişi, halkımızın yiğitçe duruşu ve kahraman şehitlerimizin direnişi sayesinde olmuştur.

Gerilla mücadelemizin önemli dönemlerinden biri olan 2019 yılı aynı zamanda büyük kahramanlıkların yaşandığı bir yıl olmuştur. Kuzey Kürdistan’da gelişen direniş ve yaşanan kahramanlıklar direnişimizin önemli bir dönüm noktasıydı. Botan Sahası da bu direnişin en önemli cephelerinden biriydi. Deştan (Ali Yenice), Sarina (Raziye Sunar), Zeynep (Alev Okumuş) ve Sarina (Sozdar Aslan) yoldaşlarımız da Botan’da gelişen direnişin öncüleri olarak büyük bir emek ve özveriyle şehadete ulaştıkları son ana kadar kahramanca mücadele etmişlerdir.

APOCU FEDAİ RUHLA DİRENİŞ BAYRAĞINI YÜKSELTTİLER

Her biri Kürdistan’ın farklı bölgelerinden olan yoldaşlarımız, Önder Apo’nun ideolojisi etrafında birleşerek var olan soykırım uygulamalarına karşı mücadele etmeyi amaç edinmişlerdir. Halkımızın varlığını kabul etmeyen, her türlü insanlık dışı yöntemlerle tüm değerlerimize saldıran ve kökünü kurutmak isteyen faşist zihniyete karşı çetin bir mücadele verilerek durulabilirdi. Şehit yoldaşlarımız ırkçı faşist rejimin panzehiri olan Önder Apo’nun mücadele tarzı ve yaşam felsefesi ile mücadele ederek, büyük bedeller vererek ve çetin bir direniş yürüterek faşist TC rejimini yıkımın eşiğine getirmişlerdir. Deştan Mordem, Sarina Agit, Zeynep Arin Kop ve Sarina Tekoşin yoldaşlarımız da, bu inanç ve Apocu fedai ruhla Botan Sahası’nda direniş bayrağını yükseltmiş, Wan eyaletinde düşmana önemli darbeler vurarak dönem mücadelesindeki yerlerini yer almışlarıdır. İşgalci Türk devletinin her türlü saldırısına karşı çelikten bir iradeyle karşı koyarak yeni dönem gerilla tarz ve taktiğinin pratikleşmesinde rol oynamışlardır.

Kahraman şehit yoldaşlarımızın sonsuz fedakarlığıyla pratikleştirilen ve işgalcileri kahreden, çaresiz kılan, büyük darbe vuran yeni dönem gerillasının yöntemleri artık rüştünü ispatlamış ve ezilen dünya halklarına yol gösteren sonuç alıcı mücadele doktrini olmuştur. Yoldaşlarımızın fedai duruşlarıyla tüm halklara umut olan destansı direnişleri biz yoldaşları tarafından mutlaka zaferle taçlandırılacaktır.

Başta kahraman şehit yoldaşlarımızın değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve kahraman şehitlerimizin anılarını mücadelemizde yaşatacağımızın sözünü yineliyoruz.”