Irkçı saldırı: Ünvar ve Kierpacz toprağa verildi

Almanya’nın Hanau kentinde ırkçı saldırı sonucu yaşamını yitiren 9 kişiden Ferhat Ünvar ve Mercedes Kierpacz'ın cenazeleri toprağa verildi.

23 yaşındaki Ferhat Ünvar’ın cenazesi bu Pazartesi günü düzenlenen veda merasimi ardından defnedildi.

Irkçı saldırı 19 Şubat günü gerçekleşmişti. Irkçı bir Alman, Hanau’da iki nargile kafeye silahlı saldırıda bulunarak 9 kişiyi katletmişti.

Defin işleminden önce, ikinci saldırının gerçekleştiği Kesselstadt’ta bulunan Heinrich Heine Schule’deki spor salonunda Ferhat Ünvar’ın ailesi, arkadaşları ve yakınlarının da bulunduğu çok sayıda kişi bir araya geldi.

Ünvar’ın fotoğraflarının yer aldığı bir masaya mumlar ve çiçekler bırakıldı. Yaşamını yitirenler için dualar okunurken, salondan sık sık Kürtçe ağıtlar yakıldı.

Daha sonra araçlarla Hanau kent merkezinde mezarlığa gidildi. Ünvar’ın naaşı, merkezi mezarlık Haupfriedhof’ta binlerce kişinin katıldığı törenle gözyaşları içinde toprağa verildi.

Hanau Belediye Başkanı Claus Kominsky yaptığı konuşmada ırkçı saldırıyı kınadı. Törende, ırkçı saldırının tüm yönleri ile aydınlatılması ve yükselen faşizme karşı tedbirler alınması talep edildi.

ANNESİ: IRKÇILIK YÜZÜNDEN ÖLMESİNLER

Taziyelerin kabul edildiği sırada ANF’ye konuşan Ünvar’ın annesi Serpil Temiz, oğlunun Almanya’da doğup büyüdüğünü ve Almanya için çalıştığına dikkat çekerken, başka gençler için endişeli olduğunu ifade etti.

Anne Temiz şöyle konuştu: “Benim evladım öldü, dozu annenin yüreğine ateş düştü. Tek isteğin bu çocukların boşuna ölmüş olmamasıdır. Başka evlatlarım var, başka gençler var. Irkçılık yüzünden ölmesinler. Benim oğlum, burada doğdu, burada büyüdü, burayı vatanı bildi. Kürt ama Alman saydı kendisini. Yabancı olduğu için mi öldürüldü? O yabancı değildi ki. Burada doğru, burada büyüdü, burada çalışacaktı. Almanya için çalışacaktı. Lütfen başka gençler ölmesin. Gerçekten öbür gençler için çok korkuyorum. Bir şeyler yapılsın.”

MERCEDES KIERPACZ'IN CENAZESİ DE TOPRAĞA VERİLDİ

Irkçı saldırıda hayatını kaybedenlerden Mercedes Kierpacz ise Offenbach'daki Mülheim Hauptfriedhof Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze töreninde aile adına konuşma yapıldı.