KDP güçleri ateş açtı: Bir kişi hayatını kaybetti

KDP’ye bağlı güçlerin Şêladizê’de iki kişiyi ateş açtığı ve bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Yerel kaynaklara göre KDP’ye bağlı silahlı güçler Şêladizê’ye bağlı Balindê Vadisi’nde Wezîr Tayîp Rêkanî ve ismi öğrenilemeyen bir kişiye ateş açtı.

Saldırının 26 Ekim gecesi gerçekleştiği bildirildi. Sözkonusu kişilerin Sınır Muhafızları kontrol noktasına geldikleri esnada, açılan ateşin hedefi oldukları ifade edildi.

KDP’li güçlerin açtığı ateşte Rêkanî Aşireti üyesi Wezîr Tayip Rêkanî yaşamını yitirdiği belirtilirken, arkadaşından haber alınamıyor.

Haşim Sîteyî isimli KDP sorumlularından birinin yakını olduğu öğrenilen Wezîr Rêkanî’nin hayvanları için Balindê Vadisi’ne gittiği ve bu sırada saldırıya uğradığı bildirildi. 

Yerel kaynaklar, KDP güçlerinin Rêkanî ve arkadaşına herhangi bir uyarı yapmadan ateş açtığı, Rêkanî'nin omuzu ve başından vurulduğunu aktardı. 

KDP'nin ayrıca, cenazesi ailesi tarafından toprağa verilen Rêkanî'nin ailesi tarafından kurulmak istenen taziyeye de izin vermediği öğrenildi. 

Şêladizê Gençlik Meclisi adlı Facebook hesabında yapılan paylaşımda, “Bizler bu saldırıları kabul etmiyoruz, kınıyoruz. Bilinmelidir, KDP asayişinin bu saldırıları cevapsız kalmayacaktır” tepkisi yer aldı.