Kremlin'den Erdoğan'a jet yanıt: Operasyon en kötü senaryo olur

Erdoğan'ın "İdlib harekatı artık an meselesidir, Bir gece ansızın gelebiliriz" sözlerine Kremlin'den jet yanıt geldi. Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov, "Türkiye'nin İdlib'deki Suriye hükümet güçlerine karşı askeri operasyonu en kötü senaryo olur" dedi.

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "İdlib harekatı artık an meselesidir" sözlerine Kremlin'den anında yanıt geldi. Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov, "Türkiye'nin İdlib'deki Suriye hükümet güçlerine karşı askeri operasyonu en kötü senaryo olur" dedi. 

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, "Rejimin çekilmesi için son günler, artık son ikazlarımızı yapıyoruz. İdlib harekatı artık an meselesidir. Rejime ve onu cesaretlendirenlere İdlib’i bırakmayacağız. Her operasyonda olduğu gibi bir gece ansızın gelebiliriz, diyoruz. İdlib harekatı an meselesidir. Ne pahasına olursa olsun İdlib’i hem Türkiye hem de bölge halkı açısından güvenli bir yer haline dönüştürmekte kararlıyız" dedi. 

Erdoğan'ın sözlerin in sorulduğu Kremlin Sözcüsü Peskov, "Şimdilik en kötü senaryoya göre değerlendirmede bulunmayalım" yanıtını verdi ve ekledi: “Eğer İdlib’deki terör örgütlerine karşı ya da şu anda ciddi miktarda silah, teçhizat ve mühimmata sahip olan bu terör örgütlerini yok etmeye yönelik bir harekattan söz ediliyorsa, bu Soçi Mutabakatı doğrultusunda atılan bir adım olur. Bu zaten Türk tarafının yükümlülüğü. Meşru Suriye hükümetine, Suriye ordusuna karşı bir harekattan söz ediliyorsa, bu en kötü senaryo olur.”

Konuya ilişkin konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da Moskova’daki Rus ve Türk heyetleri arasındaki görüşmelerde anlaşma sağlanamadığını söyledi.