MLKP: KDP ve Türk devletine karşı PKK ile omuz omuza!

KDP'nin Türk devleti ile iş birliği ve Kürt halkına dönük ihanetine tepki gösteren MLKP, "HPG gerillası ve PKK'yle omuz omuz durmaya çağırıyoruz" dedi.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Merkez Komitesi (MK), KDP'nin Güney Kürdistan'daki saldırıları ve savaşa zemin hazırlayan politikalarına karşı açıklama yaptı.

'TÜRK DEVLETİNİN PLANI KDP ELİYLE YÜRÜTÜLÜYOR'

Açıklamada, "Heftanin'de yenilgiye uğratılan sömürgeci faşist Türk sermaye devletinin, PKK'yi yok etme, Rojava devrimini boğma, dört parçadaki Kürt ulusunun özgürlük hakkını zincire vurma planı, bu kez de KDP eliyle uygulamaya sokuldu. KDP, Barzani'lerin egemenliği ve saltanatı adına, bölge sömürgecilerinin ve emperyalistlerin planları ve hedefleri doğrultusunda gerilla alanlarını, Kandil'i kuşatmaya girişti. Sömürgeci faşist ordulara yol açmaya çalışıyor" denildi.

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Kürt halkına karşı işlenmekte olan bu ağır suçun, Güney Kürdistan halkımızın, hatta tüm Kürtlerin çıkarına olduğu yalanına sarılan KDP, sömürgeci sınırların ve sömürgeci planların meşrulaştırılması için kullanılan bir araç olma onursuzluğu içinde. KDP, şu son birkaç yılda pek çok ağır günah işledi.

KDP, Güney Kürdistan topraklarının faşist sömürgeci postallar tarafından kirletilmesinin suç ortağı oldu. MİT ve kontrgerillanın Güney Kürdistan'da üslenmesi, katliamlara girişmesi, Kürt ulusal demokratik haklarının ve Kürdistan'ın özgürlüğünün düşmanı çeteler örgütlemesi KDP'nin desteğiyle yürütüldü.

KDP, faşist ve sömürgeci Türk burjuva devleti Kuzey Kürdistan'ı yangın yerine çevirirken sustu.

KDP, sömürgeciler Efrîn ve Serêkaniyê'yi işgal ederken, utanç verici bir sessizliğe gömüldü.

KDP, faşist sömürgeci TC'nin Rojava'yı abluka altında tutmasına destek verdi. Sömürgeciliğin Güney Kürdistan ve Rojava arasında çizdiği sınırların bekçiliğini yaptı. Rojava halkına ambargo uyguladı.

'TUTUM ALMAK YERİNE İSTİHBARAT TAŞIDI!'

KDP, Kandil başta olmak üzere, Medya Savunma Alanlarının, Şengal'in, Maxmur'un, Türk sömürgeciliğinin savaş uçakları tarafından bombalanmasına ve katliamlara karşı bir kez olsun onurlu bir tutum almadı. Tersine bilgi ve istihbarat taşıyarak sömürgeci saldırılara destek sundu.

KDP, bölge sömürgecilerinin ve ABD'nin emirlerine uyarak, ulusal demokratik çıkarlar temelinde oluşturulacak Kürt ulusal birliğine engel oldu. Kürt halkının ulusal demokratik istek ve özlemlerine ihanet etmekten sakınmadı.

Aynı, KDP, şimdi de Güney Kürdistan'daki DAİŞ katliamlarına barikat olan, referandum döneminin sömürgeci saldırılarına karşı göğsünü halka siper eden, canını veren HPG'li gerillayı kuşatmaya çalışıyor. Sömürgecilerle işbirliği içinde Kürt özgürlük gerillasının ve peşmergenin kanını akıtacak, Kürdistan halkının özgürlük mücadelesini boğma planını güçlendirecek adımlar atıyor. Boğazına kadar pisliğe, ihanete batmaya yöneliyor.

KDP'nin desteklediği ve onunla aynı görüşleri savunan ENKS'nin, Rojava'da anadilde eğitime son verilmesini ve eşbaşkanlık sisteminin kaldırılmasını şart koşacak kadar alçaklaşabilmesi, KDP'nin Kürt halkının sömürgeci düşmanlarıyla işbirliğinde vardığı noktayı gösteren son uyarıcı musibet oldu.

'TEHLİKE BÜYÜK' UYARISI

Tehlike büyüktür. Başta Güney Kürdistanlılar olmak üzere, Kürdistan'ın dört parçasında yaşayan ve sürgüne mahkum edilmiş Kürt halkımızı, Kürt emekçilerini, yoksulları, kadınları ve gençleri, KDP'nin bu affedilmez ihanetine; gerilla bölgelerinin ve Kandil'in sömürgeciler adına kuşatılmasına, sömürgeci faşist ordulara yol açılmasına barikat olmaya çağırıyoruz. Kürdistan sanatçılarını, yazarlarını, aydınlarını, bilim insanlarını, KDP'ye faşist sömürgeci planların aleti olmaktan vazgeç çağrısını yükseltmeye davet ediyoruz.

'PKK İLE OMUZ OMUZA DURALIM'

Dünyanın her köşesinden devrimci, antifaşist ve ilerici partileri, grupları ve emekçi insanlığı, 'KDP, Gerilla Bölgesinden Elini Çek' haykırışını yükseltmeye, değişik eylemlerle faşizme ve sömürgeciliğe karşı mücadele eden HPG gerillası ve PKK'yle omuz omuz durmaya çağırıyoruz.

Partimiz, Kürt halkının tüm kazanımlarını yok etmeyi, onu dört parçada da köle haline getirmeyi hedefleyen inkarcı sömürgeci planlarla, Kürt ulusunun özgürlük ve birlik hakkı arasındaki bu saflaşmada üzerine düşen devrimci görevleri yerine getirmeye devam edecek, Medya Savunma Alanlarındaki komünist gerilla canı pahasına savaşarak özgürlük bayrağını yükseklerde tutacaktır!"