QSD: 55 çete öldürüldü, 40 üs imha edildi

QSD savaşçıları son 24 saat içinde yaşanan çatışmalarda 55 çete elemanını öldürdü, 43 DAİŞ üssü imha etti.

QSD Basın Merkezi, Cizre Fırtınası Hamlesi kapsamında Derazor’da son 24 saatte DAİŞ çeteleri ile yaşanan savaş bilançosunu açıkladı. QSD açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

BAXOZ CEPHESİ

"DAİŞ teröristleri bu sabah çeşitli silahlarla savaşçılarımızın dün özgürleştirdiği noktalara birçok tipten silahlarla saldırmış, savaşçılarımız da saldırılara karşılık vermiştir. Yaşanan çatışmalarda teröristlerin ölü ve yaralıları olmakla beraber, sağ kalan teröristler çatışma bölgesinden kaçmıştır. Bununla beraber savaşçılarımız teröristlerin bulunduğu noktalara yönelmiş, çatışmalarda çok sayıda terörist öldürülmüş ve güçlerimizi yeni noktalarda üslenmiştir.

Terörist örgüt savaşçılarımızın kurtardığı noktalara saldırı girişiminde bulunmuş, güçlerimizin bu girişime karşılık vermesinin ardından geri çekilmişlerdir.

Akşam saatlerinde savaşçılarımız teröristlerin noktalarına eylemler düzenlemiştir. Eylemlerde yoğun çatışmalar yaşanmış ve teröristlere kayıp verdirilmiştir. Bununla beraber uluslararası koalisyon uçakları da teröristlerin araç konvoyunu hedef almış, burada teröristlerin ölüleri olmakla beraber araçları da imha edilmiştir.

HECÎN CEPHESİ

Teröristler Baxoz Cephesi’ne saldırı gerçekleştirdiğinde, Hecîn Cephesi’ndeki güçlerimizin noktalarına da yoğun saldırılar düzenlemiştir. Teröristlerin çok sayıda tipte silah kullanarak gerçekleştirdiği saldırılarda güçlerimizin karşılık vermesiyle şiddetli çatışmalar yaşanmış, onlarca terörist öldürmüş ve yaralanmıştır. Öte yandan özel ekiplerimiz terörist örgütün bölgede yerleştirdiği onlarca mayını etkisiz hale getirmiştir. 

Aralıklarla çatışmaların yaşandığı bu cephede bazı savaşçılarımız yaralanmış, tedavi edilmek üzere hastanelere kaldırılmıştır.

BİLANÇO

-Çatışmalarda toplam 55 terörist öldürülmüştür.

- Teröristlerin 43 üssü imha edilmiş, yine teröristlerce kullanılan 3 askeri yol kesilmiştir. Ayrıca teröristlere ait bir adet doçka tipi silah imha edilmiştir.

-Uluslararası koalisyon güçlerine ait uçaklar 57 kez saldırı düzenlemiştir.

-Ekiplerimizce 15 mayın etkisiz hale getirilmiştir.”