Serhat ve Garzan’da işgalcilere ağır darbe: 21 asker öldürüldü

HPG/YJA Star gerillaları Serhat ve Garzan’da Türk askerlerine ağır darbe vurdu. Gerçekleştirilen eylemlerde tespit edilen 21 asker öldürüldü. Kirpi tipi zırhlı araç ve Amarog imha edilirken bir tank da darbelendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Serhat ve Garzan’da gerçekleştirilen gerilla eylemlerinin ayrıntılarını açıkladı.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

HEFTANİN

“Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesinde devam etmekte olan Cenga Heftanin Hamlesi kapsamında güçlerimiz eylemler düzenlemiştir. Bu çerçevede;

19 Ekim günü saat 10.30 ve 15.20’de güçlerimiz, Partizan Tepesi çevresinde bulunan işgalci TC ordusuna ait iş makinelerine yönelik 2 eylem düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemlerde 2 kepçe aracı darbelenirken ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

20 Ekim günü saat 07.50’de güçlerimiz, Partizan Tepesi’nde konumlanan işgalcileri hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

HAKKARİ

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 20 Ekim günü saat 09.40’ta Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Xeregol Tepesi’ndeki işgalci TC ordusu birliklerine yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

AĞRI

Serhat Eyaleti’nde devam etmekte olan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 20 Ekim günü saat 08.30’da Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesine bağlı Vedat Özkaya karakolu nöbet kulübelerine ve karakoldan çıkan Kirpi tipi zırhlı araç ve Amarog tipi bir araca yönelik devrimci bir operasyon düzenlemiştir. Düşman hedeflerinin 3 koldan etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde Kirpi tipi zırhlı araç ve Amarog tipi araç imha edilirken karakolda bulunan bir tank ise darbelenmiştir. Gerçekleştirilen bu kapsamlı eylemde 18 asker öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu, taarruz helikopterleri ve insansız hava araçlarının desteği ile ölü ve yaralı askerleri çok sayıda Skorsky helikopter ile alandan uzaklaştırmıştır. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

BİTLİS

20 Ekim günü saat 08.30’da Bitlis’in Şehit Mizgin alanında güçlerimiz ile işgalciler arasında çatışmalar yaşanmıştır. Çok sayıda düşman askerinin öldürüldüğü bu çatışmalardaki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. İşgalci güçler çatışma ardından alanda bir operasyon başlatmıştır. Güçlerimiz 21 Ekim günü (bugün) saat 06.00’da operasyonun bir birliğini denetim altına alarak hedeflemiştir. Yakın mesafeden yoğun ateş altına alınan bu düşman birliğinde 3 asker öldürülmüş ve çok sayıda asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından ölü ve yaralı askerler alandan uzaklaştıran işgalci TC ordusu, sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir.”