Siirt’te sabotaj eylemi, Heftanin’de 5 asker cezalandırıldı

Gerillalar tarafından Heftanin’de gerçekleştirilen eylemlerde 5 asker cezalandırıldı, 2 mevzi ve 1 A4 ağır silah mevzisi imha edildi. Siirt’te de işgalcilere ait bir araca sabotaj eylemi düzenlendi.

HPG İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz 4 Ağustos günü işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir. Gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyledir:

Saat 17.30’da güçlerimiz, Şehit Adar Tepesi’nde konumlanan düşman askerlerine yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 düşman askeri cezalandırılmıştır.

Saat 18.55’te güçlerimiz, Xantur alanında bulunan Şehit Berxwedan Tepesi’ndeki işgalcileri hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzi ve barınaklarının 2 koldan yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 2 mevzi ve 1 A4 ağır silahı imha edilirken, toplam 4 düşman askeri cezalandırılmıştır. Gerçekleştirilen bu eylem 26 Temmuz tarihinde Bamerne’de katledilen sivillerin anısına gerçekleştirilmiştir.

SİİRT’TE SABOTAJ EYLEMİ

4 Ağustos günü saat 13.10’da güçlerimiz, Siirt’e bağlı Erbo karakolundan Hana Hevêl alanına doğru ilerleyen işgalci TC ordusuna ait bir araca yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Düşman aracının darbelendiği bu eylemdeki cezalandırılan ve yaralanan asker sayısı tespit edilememiştir.”