Siverek'teki katliama jandarma mı zemin hazırladı?

Siverek'teki katliamla ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Mahalle sakinleri, katliamdan önce jandarmanın evi bastığını söyledi.

Urfa'nın Siverek ilçesi Çeltik Mahallesi'nde eski AKP Milletvekili Zülfikar İzol'un kardeşlerinin karıştığı arazi anlaşmazlığı bir çok kişinin katledilmesiyle sonuçlandı.

Hakkı ile eşi Zozan, Meral ve Serdar İzol'un yaşamını yitirdiği katliama ilişkin, yeni gelişmeler ortaya çıktı.

Güvenlik gerekçesiyle adının açıklanmasını istemeyen bir mahalleli, katliamdan önce mağdur olan evin jandarma tarafından basıldığı ve silah araması yapıldığını belirtti.

Mahalleli, jandarma köyden ayrıldıktan hemen sonra Zülfikar İzol’un kardeşi Cihan İzol'un bir grupla birlikte silahlı baskın düzenlediğini söyledi.

Mahalleliler, 2003 tarihinde Mehmet Ali İzol'un öldürülmesi olayında anneleri farklı babaları bir olan Hakkı, Serdar ve Mustafa İzol'un kardeşlerini öldürmek suçlamasıyla yargılandığını ve gıyabi tutuklama kararıyla kaçak duruma düştüklerini belirtti.

Söz konusu olay yaşanınca çocukların babası Seydo İzol'un 2 bin 700 dönümlük topraklarını emaneten kardeşinin oğlu olan dönemin AKP Milletvekili Zülfikar İzol'a devrettiği ifade edildi. Böylelikle 15 Haziran’da yaşanan katliama kadar, toprak anlaşmazlığının başladığı ve devam ettiği söyleniyor.

Olay günü de aranan 3 kardeşe yönelik operasyon olacağı bilgisinin yayıldığı, ölen tarafın bu sebeple tüm silahlarını sakladığı, ardından köye baskın yapan askerin kısa bir aramadan sonra mahalleden ayrıldığı kaydedildi. Askerin mahalleden çıkmasının ardından kardeşleri, çocukları ile mahalleyi basan Cihan İzol'un 4 kişiyi öldürdüğü belirtildi.

MAĞDURLAR TUTUKLANDI

Katliamın ardından Cihan İzol ile mağdur taraftan yaralı Mehmet Metin İzol ve Yusuf Rojhat İzol gözaltına alındı. Siverek Adliyesi'ne Salı günü sevk edilenler, "Adam öldürmek ve teşebbüs etmek"ten tutuklandı.

Ölenlerden Hakkı İzol'un 2003 yılında kardeşi Mehmet Ali İzol'u öldürme suçlamasıyla "Giyabi tutuklu" olarak arandığı ve bu süre içinde köyde yaşadığının herkes tarafından bilindiği de öğrenildi.