Sozda Efrîn: İşgal edilen alanları özgürleştireceğiz

YPJ komutanlarından Sozda Efrîn, Türk devleti tarafından işgal edilen alanları özgürleştireceklerini belirterek gençliğe çağrıda bulundu.

YPJ komutanlarından Sozda Efrin, Hol kampındaki DAİŞ hareketliliği ve işgal edilen alanlara ilişkin ANF'ye konuştu.

HOL KAMPINDAKİ CİNAYETLER

Hol kampındaki DAİŞ'li kadınların son dönemde artan hareketliliğine dikkat çeken Sozda Efrîn, "Hol kampında yaşananlar DAİŞ'in aktifleştirilmesi girişimidir. Kampta DAİŞ'in yaşamını benimsemeyen, kendilerine yeni bir hayat çizmeye çalışan kadınlar DAİŞ'li kadınlar tarafından öldürülüyor, çadırların altına gizlice gömülüyor. Kampta bu ve benzeri onlarca olay meydana geldi. Yaşanan pratikten DAİŞ'in daha bitmediği, kamptaki çocukların DAİŞ zihniyeti ile yetiştirildiği görülüyor" diye konuştu.

İNSANLIĞA YÖNELİK TEHDİT HALA SÜRÜYOR

DAİŞ'lilerin yargılanması konusuna da değinen Sozda Efrîn, şunları ifade etti:

"DAİŞ'in yeniden aktifleşmesi engellenebilir. Çetelerin adilce yargılanması noktasında mahkemelerimizin insan hakları kuruluşlarıyla ilişkilendikleri herkes tarafından biliniyor. Hol kampında birçok ulustan DAİŞ'li kadın bulunuyor. Onları geldikleri ülkelere teslim etmek istiyoruz ancak bu konuda uluslararası devletlerden cevap almış değiliz. Kısıtlı imkanlarımıza rağmen Hol kampının güvenliğini sağlamaya çalışıyoruz. Hol kampında büyüyen çocuklara özellikle dikkat çekmek istiyoruz. Kamptaki çocuklar DAİŞ zihniyeti ile yetişiyor ve bu durum bile DAİŞ'in tekrar aktifleşme tehlikesini gösteriyor.”

YPJ Komutanı, tutuklu DAİŞ'lilerin adilce yargılanmaması halinde insanlığa yönelik tehdidin devam edeceğini belirterek, DAİŞ'in uyuyan hücrelerinin varlığına dikkat çekti.

Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik Türk devletinin artan tehditlerini de hatırlatan Sozda Efrîn konuşmasını şöyle sürdürdü: "Söz konusu tehditler DAİŞ çetelerinin aktifleşme girişiminden bağımsız değildir. Türk devleti tarafından işgal edilen Efrîn, Serêkaniyê ile Girê Spî kentlerinde Türk devleti çete gruplarının baskı ve işgal pratikleri ile Hol kampındaki hareketlilik birbiriyle bağlantılıdır. DAİŞ'in yeniden aktifleşmesi için Türk devletinin girişimde bulunduğu anlaşılıyor. Tüm dünyanın sesiz kaldığı çete gruplarının bu insanlık dışı uygulamalarına karşı elimizden geleni yapacağız."

'İŞGAL ALTINDAKİ ŞEHİRLERİ ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ'

Halkın güvenliği için elinden gelen her şeyi yapacaklarını söyleyen YPJ komutanlarından Sozda Efrîn ülke ve ülke dışında bulunan tüm gençliği, Rojava'ya ve Kuzey-Doğu Suriye'nin güvenliğine sahip çıkmaya çağırdı.

İşgal edilen topraklarının özgürleştirilmesi için hazır olduklarını vurgulayan YPJ komutanı, Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî'nin özgürleştirilmesi ve tüm bölgenin güvenliği için öncü rol oynayacaklarını söyledi.

Sozda Efrîn, "Kendi öz gücümüzle başaracağız. YPJ güçleri olarak ülke ve halkımız için canımızı feda etmeye hazırız. Halkımızın savaşçıları olarak halkımızın da başarı için kendisini hazırlayacağına ve başarının bizim olacağına inanıyoruz" diye vurguladı.