YPG: 3 Türk askeri ve 2 çete öldürüldü

YPG/YPJ savaşçıları Efrîn'de Türk ordusu ve çetelerine yönelik bir dizi eylem gerçekleştirdi. Eylemlerde 3 Türk askeri ve 2 çete elemanı öldürüldü.

YPG Basın İrtibat Merkezi, Efrîn'de gerçekleştirilen eylemlere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. YPG, Efrîn Çağın Direnişi’nin ikinci aşaması kapsamında savaşçıların Efrîn bölgesinde işgalci Türk ordusu ve güdümündeki çete gruplarına yönelik eylemlerinin devam ettiğini belirtti.

YPG, eylemlere ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"5 Aralık günü, Şera ve Şêrawa ilçeleri arasında işgalci Türk askerlerinin konumlandığı bir noktaya yönelik bir timimiz eylem gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen eylemde timimiz ile işgalci Türk askerleri arasında çatışma yaşanmış, yaşanan çatışmalar sonucunda 3 Türk askeri öldürülmüştür.

Gerçekleştirilen eylem ve yaşanan çatışmalar sonucunda kahramanca direnerek savaşan bir arkadaşımız şehit düşmüştür. Şehit düşen arkadaşımızın sicil bilgileri daha sonra kamuoyuyla paylaşılacaktır.

6 Aralık günü, bir timimiz Raco ilçesinde Sultan Murad çete grubuna yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Eylem sonucunda 1 işgalci unsur öldürülürken 1 işgalci unsur da yaralanmıştır.

3 Aralık tarihli açıklamamızda, Efrin’in Cindirêsê ilçe merkezinde Ehrar el-Şam çete grubuna yönelik bir eylem gerçekleştirildiğini, bu eylemde 6 işgalcinin öldürüldüğünü ve 8 işgalcinin de yaralandığını kamuoyuna duyurmuştuk. Elde edilen bilgilere göre yaralanan işgalcilerden birinin daha öldüğü netleştirilmiştir."