42. yılda her türlü komplo ve saldırıya gereken cevabı vereceğiz!

HSM Karargah Komutanlığı: PKK’nin 42. yılında halkımızın özgürlük mücadelesini başarıyla taçlandırmanın, bu yolda her türlü komplo yöntemlerine ve saldırılarına zamanında gereken cevabı vermenin güç, yetenek ve kararlılığını en üst düzeyde yaşamaktayız.

Halk Savunma Merkezi(HSM) Karargah Komutanlığı, PKK’nin 41. kuruluş yıldönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Komutanlık açıklamasında şunlar belirtildi:

“Kürdistan’daki sömürü, soykırım ve inkara karşı ulusal bir diriliş temelinde kurulan partimiz PKK’nin 41’inci kuruluş yıldönümü, başta partimizin kuruluşunda ve bugünlere kadar gelmesinde büyük emekleri olan Önder APO olmak üzere, yurtsever Kürdistan halkına, şehit ailelerimize, tüm ilerici dünya halklarına ve tüm değerli yoldaşlara kutlu olsun!

Partimiz PKK, şehitler gerçeği üzerine kurulmuş bir partidir. Büyük bir mücadelenin mimarı olan partimiz PKK; kahraman şehitlerimizin değerli emekleriyle büyümüş, ilerlemiş ve toplumsallaşarak bugün dünyanın dört bir tarafına yayılan büyük bir insanlık hareketi haline gelmiştir. Bu bağlamda, şehadeti ile partimizin kuruluşuna kaynaklık eden büyük şehidimiz Haki Karer yoldaş olmak üzere Zeki, Atakan, Çetin, Armanc, Şevin, Helmet, Demhat ve Cemil yoldaşlar şahsında tüm kahraman şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, onlara verdiğimiz zafer sözümüzü bir kez daha yineliyoruz. Partimizin kuruluş ayı olan Kasım ayının tüm şehitlerini ordumuzun kahraman komutanları olan Delal Amed, Reşit Serdar, Kerim Kato, Azê Malazgirt ve Çiçek Botan yoldaşların şahsında tüm şehitlerimizi büyük bir saygı ve minnetle anıyor, anılarını Özgür Kürdistan Özgür Önderlik mücadelemizde yaşatacağımızın sözünü bir kez daha veriyoruz.

PKK aynı zamanda Önderlik partisi olup, Kürdün yok sayıldığı bir dönemde derin öngörüsü ve kararlı çıkışı ile partimizin varlık tohumlarını serpen ve bütün yaşamı ile bu hareketi şekillendiren, nefes nefese verdiği mücadeledeki bitmez tükenmez emekleriyle bugünlere getiren, bugün de İmralı işkence sisteminde tarihin en anlamlı ve soylu direnişini sergileyen Önder APO’nun parti kuruluş yıldönümünü kutluyor, sonsuz sevgi ve bağlılığımızı ifade ediyoruz.

ÖNDER APO’NUN FELSEFESİ TÜM İNSANLIĞIN TEMEL UMUDU HALİNE GELDİ

PKK’nin kuruluşu, kökeni tarihin derinliklerine dayanan bir halkın vahşi ve zalim bir düşmanın soykırımcı sömürge politikaları ile yok edilmesine karşı Kürdistan adına alınmış tarihi bir direniş kararıdır. Önder APO sarf ettiği büyük emeklerle partimiz PKK’yi öncü bir parti konumuna getirerek, ölüm ve yaşam arasında seyreden ve ismi bile anılmayan Kürt halkına yaşam ve varlık yolunu açmıştır. PKK direnişi ve çizgisi etrafında birleşen Kürdistan halkı, özgür bir bilince kavuşarak büyük bir inanç ve cesaretle dayatılan köleliği reddeden soykırımcı sömürgeciliğe karşı, insanlığın büyük bir direniş iradesi ve özgürlük umudu haline gelmiştir.

Bu mücadele temelinde öz benliğini kazanan halkımız, mücadele azmi ve isteği ile bütün benliğimizi ve varlığımızı bizden çalarak köleleştirmeyi dayatan faşist zihniyete karşı devrimsel bir mücadele başlatmıştır. Halkımızın Apocu ideoloji sayesinde yaşadığı aydınlanma ve gerçekleştirdiği diriliş devrimi bütün ezilenler için büyük bir moral kaynağı haline gelmiş ve bugün Kürdistan demokratik ulus devrimini Ortadoğu halklar devrimine öncülük eder düzeye getirmiştir. Kürdistan halkı bugün gericiliğin ve faşizmin ulaştığı en son nokta olan AKP-MHP faşist ittifakı ve çetelerine karşı verdiği mücadeleyle tüm dünya halklarına örnek teşkil edecek bir düzeye ulaşmıştır. Ortadoğu halklarına dayatılan köleliği yok sayan ve buna karşı kadın özgürlükçü, ekolojik demokratik toplum paradigmasını geliştiren Önder APO’nun felsefesi insanca ve özgürce yaşamada ısrar etmenin asıl hakikati olarak sadece Kürt halkının değil, tüm insanlığın temel umudu haline gelmiştir.

42 YILDA YENİ KOMPLO YENİLMEYE MAHKUMDUR

Bugün, Önder APO’nun düşünce sistemine, Özgürlük Hareketi’nin ve Kürdistan halkının tüm kazanımlarına ve yine bölge halklarının demokratik kazanımlarına karşı dayatılan yenilenmiş 9 Ekim uluslararası komplo süreci gündemdedir. Bu yeni komplo saldırısı mutlak tecrit içinde tutulan Önder APO’yu da kapsamakla birlikte esas olarak Apocu Paradigma temelinde yeşeren halkların demokratik sistemini ve Kürt halkının ulusal kazanımlarını hedefleyen daha kapsamlı bir hegemonik, faşist ve soykırımcı karşı devrim saldırıdır. Nasıl ki, 9 Ekim 1998 uluslararası komplosu sonuçsuz bırakıldıysa partimiz PKK’nin 42’inci mücadele yılına girerken artık küresel bir boyut kazanan mücadelemiz karşısında bu yeni komplo da yenilmeye mahkumdur. Önderliğimizin tüm insanlığa sunduğu demokratik düşünce sisteminin, güçlerimizin Apocu ideolojiyle sergiledikleri fedai direnişin, halkımızın ve halklarımızın büyük fedakarlığının ve de ilerici insanlığın kamuoyu desteğinin uluslararası komplocuları yenilgiye uğratılacağı kesindir

KÜRDİSTAN ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ ETRAFINDA KENETLENMELİYİZ

Zafere en yakın olduğumuz bu dönemde, Parti mücadelemiz karşısında son çırpınışlarını veren soykırımcı faşist rejimi ve yandaşlarını tarihin karanlık sayfalarına gömeceğimiz mutlak bir gerçektir. Bu temelde 42’inci PKK yılında halk olarak ulusal birliğimizi kurmamız, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi etrafında kenetlenmemiz ve toplumun tüm kesimleriyle topyekûn bir direniş içerisinde yer almamız, özgür yarınlar için hayati önem taşımaktadır.

Kürdistan Halk Savunma Güçleri olarak, partimiz PKK’nin 42’inci yılında halkımızın özgürlük mücadelesini başarıyla taçlandırmanın, bu yolda her türlü komplo yöntemlerine ve saldırılarına zamanında gereken cevabı vermenin güç, yetenek ve kararlılığını en üst düzeyde yaşamaktayız. Muazzam bir tecrübe ve deneyime sahip olan Apocu mücadelenin kadro ve savaşçıları olarak her zamankinden daha yüksek bir kararlılıkla başarıya kilitlenerek dönem görevlerimize sahip çıkacağımız kesindir. Mücadelemizin 42’inci yılında, Şehitler ve Önderlik partisi olan partimiz PKK’nin amaçlarını başarma yolunda birer fedai özgürlük neferi olarak, mutlak başarıyı ifade eden Apocu ruhla, yeni dönem gerilla çizgisi temelinde gereken yetenek ve yaratıcılıkla dönem görevleri üzerine kararlılıkla yürüyeceğimizi vurgulamak istiyoruz. Tarihin şanlı zafer yürüyüşü olan PKK’nin 41. yılını geride bırakıp yeni bir PKK yılına girerken halkımızın, tüm dostların ve direnen tüm yoldaşların parti yıl dönümü bayramını bir kez daha kutluyor, 42’inci PKK mücadele yılında üstün başarılar diliyoruz.”