İngiltere’deki 10 gazetede ‘Zamanı geldi, Abdullah Öcalan’a özgürlük’ ilanı

İngiltere’de yayın yayan Hucknall Dispatch, The Gazette, The Guardian, Advertiser, Rasen Mail, Sunderlan Cho, Sleaford Standard, Visitor, The News Courier ve The Bucks Berald gazetelerinde “Zamanı geldi, Abdullah Öcalan’a özgürlük” ilanı verildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecride dikkat çekmek ve fiziki özgürlüğü talebiyle “Zamanı geldi, Abdullah Öcalan’a özgürlük” talebiyle İngiltere’de yayın yapan çok sayıda gazeteye ilan verildi.

Hucknall Dispatch, The Gazette, The Guardian, Advertiser, Rasen Mail, Sunderlan Cho, Sleaford Standard, Visitor, The News Courier ve The Bucks Berald gazetelerinde verilen ilanda şunlar belirtildi:

“Kimse Kürt toplumu kadar o bölgede acılar yaşamadı. Kürt toplumu kahramanca çabalarla sahada savaş meydanında IŞİD’i yendi. Kuzey ve doğu Suriye’de yeni bir yaşam ve sosyal yapıyı inşa ediyor. Kürt toplumu defalarca barışçıl müzakere edilmiş bir çözüm istiyor. Tüm bu çabalara rağmen Türk askeri ve onun müttefiki çeteler Kürtlere saldırıp şiddet ve katliamlarda bulunuyor. Dünya ise sadece bunu izledi. 2013-15 yılları arasında Türk devleti tutsak Kürt politik lider Abdullah Öcalan arasında devam eden barış süreci Erdoğan tarafından boşa çıkarılmıştır. Bu süreç şiddet ve kan dökmek için Erdoğan tarafından durdurulmuştur. Bu gidişata dur deme zamanı geldi. Yeni bir barış sürecine dönme zamanı geldi.”

Kürt Halk Önder Abdullah Öcalan’a yönelik insanlık dışı tecrit ve 20 yıllık tutsaklığına son verme zamanının geldiği vurgulanan ilanda, “Abdullah Öcalan’ın barışın getirilmesindeki temel rolünü oynamasının da zamanı geldiği ifade edildi. Barışa kapalı olan kapıları açmak için ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ kampanyasına tüm politik önderler, sivil toplum ve uluslararası kamuoyunun harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan sendikalar, çok geç olmadan harekete geçmenin zamanının geldiği belirtti.

İlanın devamında dört önemli talep etrafında herkesin bir araya gelmesi istendi.

Talepler şöyle:

*Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit ve izolasyona derhal son verin.

*Tutsak Kürt lider Abdullah Öcalan’ı serbest bırakın. Muhalefete yapılan baskı ve sindirme politikalarına son verin.

*Türk zindanlarındaki tüm politik tutsakları serbest bırakılmalı.

*Kuzey ve Doğu Suriye ve Irak’taki operasyonlara son verilsin. Uluslararası destek ve girişimlerle yeni bir barış sürecine destek verin.