Şehîd Sîrwan Sine İntikam Birimi Silvan’da 2 aracı yaktı

Şehit Sîrwan Sine İntikam Birimi, gerilla alanlarındaki ağaçları keserek Türk devletinin soykırım politikalarına hizmet eden Silvan ilçesindeki iki ayrı şahsa ait aracı yaktıklarını bildirdi.

Şehîd Sîrvan Sîne İntikam Birimi, Amed’in Silvan ilçesinde Türk devletinin soykırım politikalarına hizmet eden kişileri cezalandırmak için iki şahsa ait araçları yaktıklarını duyurarak, görüntülerini paylaştı.

Yapılan yazılı açıklamada, “Özgürlük Hareketimiz, Kürdistan doğasına yönelik faşist TC devletinin yapmış olduğu saldırılara karşı daha öncesinden defalarca açıklama yapıp bu faşizan uygulamalara alet olunmaması için uyarılarda bulunmuştu. Bu uyarıları dikkate almayıp gerilla alanlarındaki ağaçları keserek faşist TC devletinin soykırım politikalarına hizmet eden Amed’in Sîlvan ilçesindeki iki ayrı şahsın araçlarına yönelik İntikam Birimimiz tarafından Ekim ayının son haftası ve Kasım ayının ilk haftası içinde iki ayrı yakma eylemi gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen eylemler sonucunda hedeflenen araçlar imha edilmiştir” denildi.

‘DÜŞMAN SİYASETİNE ALET OLAN HERKESİ UYARIYORUZ’

“Bu eylemler vesileyle düşmanın soykırım siyasetinin bir parçası olan, Kürdistan doğasını talan etme çalışmalarına katılan herkesi uyarıyoruz” denilen açıklama, şöyle devam etti:  Düşman siyasetine alet olduğunuz kadar bunun bedelini de her zaman ödeyeceğiniz gerçeğini unutmayın! Bu ve benzeri kişilerin alet oldukları düşmanın ağaç kesimi çalışmalarına devam etmesi halinde eylemlerimiz sertleşerek devam edecektir. Kürdistan gençleri ve kadınları, sömürgeci Türk devletinin bu saldırılarına öz savunma temelinde gerçekleştirdikleri eylemlerle cevap olacaktır.”