Şengal halkı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için yürüdü

Şengal’de İmralı tecridine karşı yürüyüş düzenlendi, zindan direnişi selamlandı.

Şengal’in Sinûne ilçesinde bir araya gelen yüzlerce kişi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride karşı yürüdü. Yürüyüşte tutsakların açlık grevi direnişi de sahiplenildi.
Sinûne Halk Meclisi önünde Tevgera Azadiya Jinên Êzidî (TAJÊ) ve Yekîtiya Jinên Ciwan ên Êzidî'nin (YJCÊ) çağrısı ile bir araya gelen yüzlerce kişi, ‘Bê Serok jiyan nabe’, ‘Bijî Serok Apo’ sloganları ile yürüdü.
Yürüyüşün ardından düzenlenen mitingde, "Yıllar içerisinde işgalci, faşist Türk devleti bizi halk olarak Önder Abdullah Öcalan’dan uzaklaştırmak istiyor. İmralı hapishanesindeki tecrit koşulları her geçen gün artarak kötüleştiriliyor. Önder Apo’dan bilgi alamıyoruz. İmralı hapishanesine ne ailenin ne de avukatların gidişine izin verilmiyor. Mevcut sistem Önder Apo’nun özgürlük paradigmasından ve felsefesinden korkuyor. Çünkü gerçeğin Önder Apo düşüncesi ve felsefesi olduğu biliniyor” denildi.
'ÖNDER APO ÖZGÜRLÜK, AHLAK VE GERÇEK DEMEKTİR'
Açıklamanın devamında, “Egemen güçler, özgür düşünce ile kendini sürekli örgütleyen ve irade sahibi olan toplumun ayağa kalkacağını iyi biliyor" vurgusunda bulunulurken, şunlar da kaydedildi:


"Bugün Êzidî toplumu özgür bir statü ve kimliğe sahipse bu Önder Abdullah Öcalan sayesindedir. Şengal’de kendi kendini yöneten demokratik sistemin gelişmesini engellemeye çalışsalar da bu mücadeleyi engelleyemezler, artık Êzidî halkı kendi ayakları üzerinde durabiliyor. Özellikle Êzidî kadınları kölelik zincirini kırarak bugün bütün dünya kadınlarına örnek olmuşlardır. Özellikle Êzidî toplumu, Êzidî kadınları, Kürt halkı, sosyalistler ve devrimciler olarak Önder Apo toplumdan uzaklaştırıldığında ahlak, özgürlük ve gerçek diye bir şey kalmaz. Önder Apo'nun özgürlüğü tüm kadınların ve toplumun özgürlüğüdür."