Abarakov’un polis babası açığa alındı

Gülistan Doku'nun kaybedilmesinde baş şüpheli olan Zainal Abarakov'un polis babası Engin Y., açığa alındı.

Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'nun 5 Ocak’tan bu yana kayıp olması ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Dosyada baş şüpheli olan Zainal Abarakov’un polis babası Engin Y. hakkında, Gülistan Doku’nun kişisel bilgilerini "hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek ve bu suçu kamu görevlisi sıfatıyla yapmak" gerekçesiyle aile tarafından suç duyurusunda bulunulmuştu.

Engin Y. hakkında Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından aynı suçlamayla 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kamu davası açıldı. Engin Y’nin, “Doku’ya ait kişisel bilgileri sosyal medya hesaplarında paylaştığı” gerekçesiyle açığa alındığı öğrenildi.

DEVLET GÖREVLİLERİN ROLÜ

MA'nın haberine göre, Doku'nun aile avukatı Ali Çimen, "Bu gelişme soruşturma dosyasında yürüten birimde yer almış şüpheli ailenin, özellikle Gülistan Doku'nun intihar ettiğine yönelik bir algının oluşması için sahip oldukları kamu görevlisi sıfatını nasıl kullandıkları  da ortaya çıkmıştır" dedi. Av. Çimen, Doku'nun intihar ettiği algısının oluşturulmaya çalışıldığını söyledi.  .